Nejste přihlášen/a.
Dobry den.
Byl jsem na vysetreni u zubare a pri te prilezitosti me rentgenoval chrup.
Zubar mel takovy jednoduchy maly pristroj velikosti kamery na stojanu, do pusy mi vlozil desticku a to bylo vse.
Jde mi o to, ze jsem vzdy myslel, ze rentgen funguje stejne jako fotak. Tedy, ze z jedne strany jde zdroj RTG paprsku, svetla nebo cehokoliv jineho a na druhe strane je prijimac. Fotak, fotocitlivy material, nejaky chip, zkratka cokoliv, co zachyti zareni.
Tenhle pristroj ale musel fungovat na jinem principu. Zdroj i prijem paprsku musel byt v pristroji, tedy na stejne strane.
Funguje desticka v ustech jako nejaky odrazec paprsku, ktere jsou pak zpetne zachyceny?
Nebo je to cele jeste nejak jinak?
Dekuji
Princip zůstává stejná a jen tak se nezmění...na jedné straně zdroj x záření (rentgenka) na druhé straně (v ústech) film.Který je pak nutno vyvolat... Tenhle princip se jen tak nezmění..vždy musí být na jedné straně zdroj a na druhé straně záznamové médium nebo detektor. Vámi popisovaný systém vysílač a zároveň přijímač se používá v ultrazvuku.
No jo. To me vubec nenapadlo, ze by na te desticce mohl byt film. Je to mozne
Ale me pripadala uplne obycejna z jednoho kusu s nejakou vnejsi nozickou, podle ktere se nastavila vzdalenost pristroje.
Navic mi s tim v puse dost strachal, nez to usadil. Tak jestli byl ten film v nejakem slotu uvnitr te desticky? Moc sem to nevidel ani neprohlizel.
Ale asi to tak bude.
Diky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.