Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zesilovač na anténu

Od: marekluks* odpovědí: 10 změna:

Zdravím, chytám tv Pohoda ale velmi špatně a když je tam nějaký super koncert a začnou mo tam skákat kostičky tak mě to hodně sere. Zkoušel jsem točit anténou ale nic. Napadlo mě že bych k anténě připojil zesilovač. Nějaký jsem našel je na něm napsáno širokopásmový zesilovač. Takže bych se chtěl zeptat kam anténu připojit jestli na pásmo I-II nebo III, nebo na IV-V a jestli to vubec bude fungovat.. Dále by mě zajímalo na co jsou tam nějaké malé dva přepínače, na kterých je napsáno 0 a I. Díky.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinhajek*
hodnocení

2x
Zesilovač pomůže jen pokud je signál slabý ale kvalitní, protože průchodem přes něj se signál sice zesílí ale poškodí (sníží se S/N poměr), kvalita signálu se sníží. Vyzkoušet to můžeš (IV - V pásmo), ale je to duchařina.
Pořiď si lepší anténu, to bude mnohem lepší.
pos*

Doporucuji tuto antenu:
mall.cz/...

Drive jsem mel pouze 9 programu. V HD neslo nic. Ted jich mam 26.

Vse funguje bez kosticek. Doporucuji.

jp

hodnocení

2x

Základem je kvalitní anténa s vyšším ziskem, protože slabý zašuměný signál se zesílením nezlepší. Aneb kde nic není, ani smrt nebere. Zesilovač je užitečný spíše k pokrytí ztrát na následujícím vedení od antény k přijímači.

technoman*

tahle rybí kost je docela dobrá a má skoro v celým průběhu stejný zisk, (asi kolem 10dB) pokud chytáte z vysílače kanály ve velkém rozpětí a z vlasní zkušenosti můžu potvrdit že je mnohem lepší než polské síto

Zesilovač na anténu

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, mám stejný názor, jak je již uveden. Navíc i vlastní zkušenost, že z "kostiček" za použití zesilovače už pak nebyl signál žádný. Volil bych venkovní směrovou anténu (bez zesilovače) a dobře nasměrovat. Zdravím!

doplněno 07.07.13 21:50:

technoman - používám již několik let také tuto anténu a bez problémů. Musel jsem ji koupit jako náhradu za anténu všesměrovou, když jsem přišel o signál po spuštění dalšího (bočního) vysílače. Obchodní název je Logaro. A zesilovač není potřeba.

wozimba*
hodnocení

0x

Někdy trochu pomůže si i pohrát s koaxiálem (kabel vedoucí od antény k set top boxu) může být někde lehce překlesnutý. Nebo signál lze taky trochu zvýšit když odmontujete koncovku kabelu a spojení pod bužírkou zesílíte alobalem, ale pokud nejste až moc technicky založený, raději se do toho nepouštějte nebo to může být i horší. V jiných případech by pomohla nová anténa a nebo rovnou satelit.

hodnocení

0x

U digitálního příjmu někdy pomáhá i nepatrné posunutí antény jinam, chce to si na settoboxu zvolit stránku s indikací síly a kvality signálu a laborovat, mnohdy i nesmyslně, nelogicky a protichůdně.

technoman*
hodnocení

0x

Veškeré vysílání DVB pozemní je v pásmu UHF (IV-V). pásmo. Takže do té zdířky připojit kabel od antény.

Ty malé přepínače jsou pro zapínání napájení předzesilovačů, např. co jsou v krabici pro symetrizační člen. Pokud tam předzesilovač není, tak nezapínat, jinak dojde ke zkratu napájecího adaptéru.

pos*
hodnocení

0x

Doporucuji tuto antenu:
mall.cz/...

Drive jsem mel pouze 9 programu. V HD neslo nic. Ted jich mam 26.

Vse funguje bez kosticek. Doporucuji.

jp

technoman*

Nebo tzv. "rybí kost" a k ní zeslovač s regulovatelným ziskem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]