Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nenačítá disky

Od: palka* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, prosím o radu. Mám DVD rekorder Panasonic DMR-EX77 a najednou přestalo načítat disky. Pořád hlásí "disk nerozpoznán". Zkoušela jsem čistící disk, ale ani to nepomohlo - taky hlásí "NoRead"... :( Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, a zkoušela jste originální a nezašpiněná DVD? A co zkusit čisté DVD jako pro záznam.

Je slyšet alespoň snaha, že mechanika "hrabe"? Zdravím!

doplněno 20.06.13 15:12:

Je přístroj ještě v záruce nebo jak je dlouho v provozu? Byl tento problém již dříve a čistící disk pomohl nebo byl použit poprvé?

doplněno 20.06.13 15:41:

Rozumím. Tak to bude chtít někoho, kdo se podívá dovnitř přístroje. Vypnout ze zásuvky, sundat kryt a prozkoumat vnitřek, jestli tam není něco viditelně špatně - spálené nebo rozteklé. Ale, hlavně bych zkusil špejličku s vatičkou namočenou do čistého lihu (taková ta do uší) a VELMI opatrně očistit ten laser.

Potom smontovat a zkusit spustit přístroj. Pokud toto nepomůže, tak to bude něco, na co doma už asi nebudete stačit a přístroj půjde do servisu. Ten laser drží velmi tenké drátky, tak ať se nepřetrhnou.

palka*
hodnocení

zkoušela jsem i originální a nezašpiněná dvd, taky úplně nová (chtěla jsem si přehrát film z hdd na dvd) a nic :( Ať vložím jakýkoliv disk, tak 4-5x "zahrabe" a pak napíše "NoRead". V záruce už to není, mám ho cca 3 roky. Nikdy se to nestalo, čisticí disk jsem zkoušela poprvé. Díky

Už jsem se několikrát setkal s tím, že se prostě neroztočí disk a tímpádem je nečitelný, závada byla pokaždé způsobena motorkem náhonu disku, stačilo rozebrat a vyčistit motorek. DVD přístroje jsou oproti PC mechanikám jednorychlostní a proto mívají DC komutátorové motorky a ty jsou malinko poruchovější...

palka*
20.06.13 21:01
hodnocení

Díky.

mkat*
hodnocení

0x

Niečo podobne som mal aj ja.Po rozobrani a dôkladnom prezreti boli nafuknute asi 3-4 kondiky.Po ich vymene a samozrejme aj prečisteni všetko fungovalo dalej.Môže to byť aj vaš pripad.

palka*
20.06.13 21:02
hodnocení

díky

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Já jsem dříve používal docela hodně 160GB Thomson Scenium a ten mi po čase taky začal střečkovat a nezbylo nic jiného, než ho poslat do značkového servisu kde mu vyměnili HDD a zase maká jak má. Ale jasně, 100 procentní jistota, že to bylo právě tím není. Ahoj.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]