Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak reklamovat?

Od: colasina* odpovědí: 3 změna:

Ahoj potřeboval bych poradit koupil jsem dnes v elektro spač. tablet ke kterému jsem dostal jako dárek pouzdro s klávesnicí a jakmile sem doma předal oslavenci zjistili jsme že držáček který má držet tablet v pouzdře aby nevypadl je poškozený a nefunguje jak má jde mi o to jestli mi někdo poradí jak to řešit zda zkusit vyměnit kvůli nefunkčnosti jen pouzdro které mě nestálo nic neboď to byl dárek a nebo to vrátit z důvodu nevyhovující zboží díky za nějakou radu

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

0x
ze zákona nemáte právo na vrácení zboží protože vám nevyhovuje. jediné, kdyby byl výrobek zakoupen v eshopu. takže zbývá reklamace. myslím že prodejce problémy dělat nebude a výrobek vám vymění. pochopitelně v některých obchodech se nabízí vrácení zboží do několika dnů, ale vrátit poškozený výrobek není moc seriózní.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, já mám z Vašeho dotazu takový pocit, že hlavně řešíte, zda jít reklamovat dárek. To Vám asi připadá nepatřičné. Uvědomte si, že dárek tomu říká prodejce, ale ve skutečnosti jste si to už zaplatil v ceně výrobku. Z tohoto pohledu je to reklamace jako každá jiná, protože to není darovaná věc. Otázkou je. zda Vám bude vyhověno, protože jde patrně o vadu mechanickou (poškození) a na ty se záruka většinou nevztahuje. Ale, zkusit to můžete a raději hned. Bude to lepší, než si potom říkat, že jste tam měl jít reklamovat a nešel. Zdravím!

P.S. Myslím, že bude stačit reklamovat jen to "darované" pouzdro a chtít "dárek" funkční.

petr123*
hodnocení

0x

I na zboží "zdarma v akci" se vztahuje normální záruka. Jestli to nefunguje, jdi to reklamovat.

Vrátit ale zboží nemůžeš, pokud by na to prodejce přistoupil tak je to jeho dobrá vůle nad rámec zákona.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]