Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Internet v mobilu

Od: felix323 odpovědí: 3 změna:

Dcera mi dala tzv, chytrý telefon, ale už mi neporadila s internetem v mobilu. /Odletěla do USA/, Jsem už starší ročník a mám už z toho v hlavě guláš. Jakého operátora a příp. tarif by jste mi poradili? Stačí mi běžný přístup na emaily a popř. skype /psaní/. Možná sem tam přečíst nejnovější zprávy. Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Bohužel to není tak jednoduché, že by si šlověk spočítal, že potřebuje pouze 50MB/měsíc a hotovo. Pokud máte např Android, tak brzy zjistíte, že systém a spousta aplikací se neustále pokouší stahovat a odesílat data plus si stahovat aktualizace. Tato režie systému může běžně dělat víc, než vaše vlastní spotřeba. Je bohužel nutné se o to zajímat, pochopit co je třeba jak nastavit, případně použít programy, které tuto nežádoucí komunikaci blokují.

pcworld.cz/...

hodnocení

0x

a co mate nyni za operatora? ke kazdemu v CR se da priplatit zakladni balicek internetu kolem 100-150kc za mesic

hodnocení

0x
Běžný příděl dat internetu pro mobil( FUP 150MB )vám na uvedené účely stačí V základní ceně kolem 150kč se žádný z klasických tří operátorů příliš neliší.
Jen je potřeba dávat si pozor na velikost stahovaných příloh e.mailú a nepoužívat navigaci. Zapomenutá spuštená navigace která v základu stahuje mapové podklady googlemaps dokáže limit dat rychle vycucat.
doplněno 18.06.13 21:24: Samozřejmě to platí i o videu nebo hudbě mp3 a stahování aplikací z androidmarketu. Na stahování takových věcí je potřeba použít Wifi připojení. Data přenesená přes Wifi jdou jinou cestou a do limitu FUP se nepočítají. Hledání Wifi ale musíte nastudovat z návodu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]