Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Subwoofer onkyo skw-208

Od: aarnost odpovědí: 17 změna:

Dobrý den,

prosím vás, máte někdo zkušenost s SUBWOOFER ONKYO SKW-208? Pokud ano, prosím pošlete mi vaši recenzi. Koipil jsem zesilovač ONKYO TX-8050 a chtěl bych dokoupit nějaký subwoofer, který by i při nízké hlasitosti měl pěkné měkké podání basů, a to v prostoru 5x4 metry.

Děkuji za vaše odpovědi.

Arnošt

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Arnošte,

i velmi kvalitní zesilovač musí mít pro reprodukci basů subwooferem samostatný zesilovací kanál.SW reprodukuje monofonně basy do cca 1000Hz a zbytek pásma dvěma kanály sterea.

JABRAKA

Jedná se o aktivní subwoofer, a zesilovač má "pre-out" výstup pro subwoofer (nezesílený).

Stačí tedy kabelem Cinch - Cinch propojit vstup subwooferu a výstup zesilovače "subwoofer pre-out", na zesilovači pevně nastavit vhodnou hlasitost vůči reproduktorům a zbytek už doladíte přímo na zesilovači, při zesilování a zeslabování by se měl stejně regulovat i výstup pro subwoofer.

doplněno 18.06.13 20:39:

oprava: na subwooferu pevně nastavit vhodnou hlasitost vůči reproduktorům

Jabraka:

má subwoofer podle tebe také zesilovač který zesiluje jen stejnosměrné pulzující napětí a také hýbe membránou jen do jednoho směru z neutrální polohy a do druhé se dostává setrvačností? ;):)?.?

aarnost
hodnocení

Odpovídám na Vaši odpověď :i velmi kvalitní zesilovač musí mít pro reprodukci basů subwooferem samostatný zesilovací kanál.SW reprodukuje monofonně basy do cca 1000Hz a zbytek pásma dvěma kanály sterea.JABRAKAt Prosím Vás, můžete mi to trochu blíže vysvětlit? Vaše odpověď zanmená, že bych se měl poohlédnout po jiném subwooferu nebo, že tento SUBWOOFER ONKYO SKW-208 je dostatečný pro místnost 4 ax5 m s připojením na zesilovač ONKYO TX-8050? Nikdy jsem subwoofer neměl proto se chci poradit .Děkuji za Vaše odpovědi.Arnošt

aarnost
hodnocení

0x
Děkují velmi za vysvětlení připojení. Prosim Vás myslíte, že tento subwoofer bude dostatečně zvukově kvalitní na reprodukci mělkých basů pro mistnost 4x5 metrů? Nebo by jste mi doporučili nějaký jiný
Děkuji za odpověď.
Arnošt

na takovou místnost rozhodně postačuje, v recenzích je chválen, že i při nižších hlasitostech hraje basy věrně a pestře. Já bych do něj šel :) jen určitě nepodceňte zbytek reprosoustavy, když už máte takový zesilovač.

raadek*
Když si koupím takovej zesilovač, nebudu k tomu kupovat sub za tři tisíce. Nepíšeš jaké máš bedny, tudíž nevíme, jak moc potřebuješ posílit nejnižší kmitočty.
aarnost

Jak jsem už psal, zkoušel jsem připojit Subwoofer Jamo za 9.000,- Kč, ale nehrál nijak oslnivě (při malé hlasitosti už téměř nebylo poznat, že by propouštěl basy), proto jsem jej vrátil. Místnost 4 x 5 metrů není nijak velká, proto jsem se začal zajímat právě o ten typ na který se ptám.

Co se týká reproduktorů, tak hraju přes třípásmové regálovky SONY model SS-H270
Impedance 6 Ohm
Výkon 70 W

Díky za reakci.

Arnošt

aarnost
hodnocení

0x
Ještě jednou Vám moc děkuji za Vaši ochotu a odpovědi. Co se týká dalších komponentů, mám zesilovač propojen na cd Onkyo C-7030 a tripasmove repro sony (regalove). Proto tak hledam informace k doplnění o dobrý subwoofer. Mel jsem pujceny Jamo za 9000 a nijak mě nenadchl.
Ještě jednou děkuji.
Arnošt

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, jenom názor - žádný subwoofer není schopen "udělat" pěkné měkké basové tóny a při nízké hlasitosti bych to vyloučil zcela. Chtělo by to kvalitní třípásmové bedny, které mají schopnost jít ve spodní části zvukového spektra okolo hodnoty 20 Hz. To ale těžko umí regálovky. Já mám repro sloupové s kmitočtovým rozsahem 20 Hz - 50000 Hz. Výšky jsou nacinkané, středy plné a basové tóny jsou sametově měkké. Protože si nechci zkazit poslech, tak je to vše a žádný subwoofer není ani potřeba. Zdravím!

doplněno 19.06.13 09:22:

Rozumím a chápu. Byl to jen názor - budete muset najít tedy kompromis. Ještě mne napadlo, že by se snad u toho subwooferu dalo toho změkčení basů dosáhnout utlumením basreflexu - vložit tkaninu a zkoušet. Já to ale nezkoušel a také to nesmí spadnout dovnitř.

aarnost

Dobrý den. Děkuji velmi za Váš názor, s kterým se absolutně ztotožňuji. Bohužel mě omezuje prostor a to je důvod proč mám právě regálovky.

aarnost

Děkuji moc za radu. Vystřihnu ty ucpávky z molitanu. Jen doufám, že když koupím ten subwoofer Onkyo SKW-208, že nevyhodím peníze oknem. Obecně se o něm píše, že hraje velmi dobře, ale na prodejně není k vyzkoušení.

Ještě jednou díky a pěkný den.

Arnošt

raadek*
Zkus ještě popřemýšlet. Podobnej sub od Sony se mi válí na půdě. Koupil jsem Velodyne EQ max 12 a vím, že lepší v poměru výkon/cena nekoupím.

aarnost

Děkuji moc za skvělý typ. Rychle jsem prošel weby a samá chvála. To už je ovšem jiná cenova kategorie, ale je mi jasné, že za ty peníze je tam kvalita.

Arnošt

jabraka*

Jak říká BEN,buď ti jde o kvalitu a pak také upřednostním kvalitní třípásmové repro s velkými basáky.Subwoofer má zcela specifický účel,pro hifi přenos se určitě nehodí.Možná pro sestavu,která je laděná v profi výrobě,aby reprodukce měla chtěné parametry.nelze toho docílit spojením zařízení od různých výrobců a různých parametrů.

JABRAKA

aarnost
hodnocení

Je to tak jak píšeš. Už jsem to vyřešil. Jdu do toho Onkya SW-208 a došetřím časem na kvalitní třípámovky.

Všemo moc děkuji za vaše info.

Arnošt

ben®

Dobrý den, pokud se časem rozhodnete pro nákup sloupových repro, tak je dobré si do menšího prostoru pořídit takové, které mají vyveden basreflex dopředu (na čelní stěně), aby se pak mohly umístit ke zdi. Pokud si vyberete repro s basreflexem vyvedeným dozadu, tak tam je nutné umístit je tak, aby byl vzadu volný prostor. Někde se uvádí jako minimum 70 cm od pevné překážky. Tak je dobré toto vědět před tím rozhodnutím o nákupu. Zdravím!

doplněno 20.06.13 00:07:

Dodatek - repro se pořizuje většinou na delší dobu a také většinou déle přežijí ostatní komponenty v sestavě Hi-Fi. Není vyjímkou, že kvalitní repro hraje 20 a více let a vlastně jen lépe. Proto hodně lidí kupuje repro starší a rozehraná. Možná se podívejte na internetu na Hi-Fi bazary a budete překvapen, že ceny jsou příznivé (ve srovnání s nákupem nových). Jinak, nová repro se musí postupně rozehrávat a uvádí se až 100 hodin provozu - pak je teprve slyšet ta krása. To jsou ty občasné stesky lidí v diskuzích, že jim nová repro nedělají radost. Starších repro bych se nebál, pokud bych si je mohl odzkoušet (funkčnost).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]