Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Invertor - KTERÝ JE LEPŠÍ?

Od: magic62* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den.

Potřebuji poradit, který invertor je lepší?

Gama 1950 - Omocron nebo KITin 150/TIG LA - KUHTREIBER?

Za informace děkuji.

doplněno 15.06.13 11:03:

Já jsem se také spíš přikláněl k Omicronu GAMA 1950, ale chtěl jsem vědět názor jiných. Ale Gamu 1950 jsem našel na internetu nejlevněji s kabely za 8500Kč s DPH. A někdo nabízí použitý 4x KITin 150/TIG LA za 4300Kč, tak váhám? Zatím nic nesvařuji, mám také dělané trafo v mědi. Ale je s ním špatná manipulace. Zdá se mi, že svařuje slušně. Ale občas je potřeba něco přivařit a vytahovat se mi těžké trafo nechce, tak se to odkládá až je toho více. A když už budu jednou kupovat nový stroj, tak raději pořádný. A je úplně jedno, co sním budu svařovat, jak se někteří ptají. Čím více umí, tak je to lépe, s ohledem na cenu.

Za další názory děkuji.

Invertor - KTERÝ JE LEPŠÍ?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marekluks*
hodnocení

2x

Tak co se týká výkonu a lepších parametrů je rozhodně lepší ten žlutý značky OMICRON. A proč? Protože jeden z nejdůležitějších parametrů je zatěžovatel a ten je u žlutého 190A při 60% což je bomba ... zvládne svařovat 3,2 až 4 elektrodama. Já mám doma slabší pro max 3,2, většinou svařuju 2 a 2,5 ale ty svary jsou jak kdybych vařil céóčkem. Předtím jsem měl trafo a rozmlátil jsem ho vzteky o zem. :D

magic62*
hodnocení

Obrázek 2.

Invertor - KTERÝ JE LEPŠÍ? #2

marekluks*
hodnocení

0x

podle obrázku ani jeden... napiš parametry :D

hop®
hodnocení

0x

Ten modrý je hezčí ;)

Ale vážně, líbí se mi i podle parametrů a recenzí.

Pro porovnání, zde jsou základní parametry obou zařízení - MODRÝ a ŽLUTÝ ...

Uvidíme, co na to ostatní kolegové... :)

doplněno 15.06.13 09:56:

... záleží i na tom, co budete chtít svařovat...

Souhlas s HOPem, modrý je hezčí... *smich*

111®
hodnocení

0x

Já mám tenhle: telefon.unas.cz/... a maximální spokojenost. Nejdůležotější parametr je zatížitelnost. Tedy jak dlouho dokáže vyřit bez přerušení jak velkým proudem. Zatěžovatel:...Například ----- 160A/25% | 110A/60% |80A/100% pracovního času
(stroje z hyper-super obchodů vyrobené většinou v Číně nemívají tento parametr korektní!)

marekluks*
hodnocení

0x

Ještě jedna dobrá rada: Když bude svařovat převážně 2,5 elektrodama vynásobte tuto hodnotu 40. Tak dostanete proud, který Vaše budoucí svářečka musí dodat při zatěžovateli alespoň 60%

magic62*
hodnocení

Dík za informace.

Díval jsem se a dle toho by odpovídaly oba (2,5x40=100A).

Mokrý KITin 60% - 140A (100% - 125A)

Žlutý Gama 60% - 150A (100% - 130A)

Jen Gama je asi o něco lepší? Zajímavé by bylo vyzkoušet oba, mít je vedle sebe? Ještě jsem s invertorem nesvařoval.

111®

Lepší je Gama, protože se dá vypnout náběhový zapalovací proud,dá se k ní připojit svařování MIG.
Snařuje to tak diametrálně jinak, že je to těžké popsat. Rutilové elektrody se připojují na - pól! Není nutno kupovar jiné elektrody.

jirbar*
Kouknul bych se k kolegum na svarforum to jsou lidi přímo z oboru. Určitě ji tam někdo ma a poreferuje ale ta gama se mi taky líbí...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]