Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kytarový zesilovač ze starého rádia

Od: adolf45* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den dneska jsem se rozhodnul že si koupím lampový zesilovač ale ceny mě od teho hned odradily tak sem si vzpomněl na to že když jsem byl malý tak náš děda hrával na jednu strau kytaru lubovku myslím ještě z první rebubliky a vždycky hrál přes rádio a mělo to slušný zvuk však já se ptám jaké rádio mám koupit na bazošu jsou do 1000kč a jak to tam mám zapojit

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Trváte na tom, aby byl zesilovač lampový? A kytarovou reprobdnu máte? Máte vůbec elektrickou kytaru?

Protože pokud začínáte a máte elektrickou kytaru, tak pomalu od 1000 Kč už v bazaru, nebo na aukru nějaké malé kombíčko, tedy zesilovač s reprobednou koupíte.

adolf45*
hodnocení

ano chci bay to melo lampe a kytaru mám právě tu lubovku

škoda že nemám digitalní foták vyfotil bych

praivo*
hodnocení

0x

Vzhledem k formulaci dotazu soudím, že tvoje zkušenosti s elektronikou jsou téměř nulové, proto si radši kup zesilovač hotový (co máš proti tranzistorům?).

Pokus o stavbu tě, vzhledem k tomu, že elektronky pracují s poměrně vysokým napětí (klidně i kolem 300 V), může stát život.

olaf71*

já osobně jsem začínal s tranzistorovým kombem, pak jsem přešel na pololampu Marshall a rozdíl byl pro mě obrovské překvapení.

adolf45*
hodnocení

no s kytarou mám velké zkušenosti právě mám tu lubovku po dědovi jmenuje se Merkur12zw3 nevím co to je zač ale hraje pěkně ale tranzistor mě ubnavil a chci něco extra

A staré rádio bude něco "extra"? Záleží přece na tom,jaký styl hrajete, jaké máte snímače, repro, efekty..

Pokud si chcete jen levně pohrát a zkusit jiný zvuk, tak mohu doporučit nějakou efektovou simulační krabičku (Pocket Pod a podobné).

figurek*
hodnocení

0x

stará elektronková rádia mívala na zadní straně dva vstupy. Jeden byl pro magnetofon a druhý pro gramofon a mikrofon. Kytaru byste měli zapojit na vstup pro gramofon a mikrofon.

Je tu ale problém, konektor v rádiu bude mít jiný tvar, než mají koncovky na kytarových šňůrách. Budete si muset udělat nějaký adaptér.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]