Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sony Xperia Tipo - odchlípnutý displej

Od: petr1223 odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli se vztahuje záruka na odchlípnutý displej? Telefon je starý 10 dní, je na něm ještě původní ochranná fólie. Na levé a horní straně telefonu je odchlípnutý displej, po dotyku v té oblasti se displej vrátí zpátky, ale za chvíli je znovu venku. Všiml jsem si toho až dnes. Opraví mi to v prodejně na záruku?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

0x

Pokud telefon nemá jiné známky poškození (neodborná demontáž, pád), měli by v záruce opravit...

hata
hodnocení

0x

Můžete požadovat rovnou nový telefon. Za částku ca 3000,- byste měl po 2 týdnech přístroj již opravovaný? Pakliže se vada na zboží projeví do 6ti měsíců od zakoupení, lze usuzovat, že tato vada byla na výrobku již při jeho koupi. Tímto prodejce porušil kupní smlouvu, podle které je povinnen dodat Vám zboží BEZ VAD. V takovém případě máte nárok na opravu a nebo výměnu přístroje za nový, na opravu nemusíte přistupovat. Pozor, musíte si o to sám říct, jinak prodejci automaticky opravují. Reklamovala jsem ten samý telefon v O2 a slečna ve formuláři rovnou bez ptaní zaškrtla políčko oprava a dala mi to podepsat, tak jsem ji upozornila, že chci tel. nový. Moc se na to netvářila, ale máte na to nárok. Důkazní břemeno je v tomto případě na straně prodejce, takže by Vám reklamaci neuznal jen v případě, že by měl jasný důkaz, že vada na telefonu při prodeji nebyla, což je prakticky nemožné. Jde o paragraf 616 obč. zákoníku, tzv. vyvratitelné doměnka a rozpor s kupní smlouvou

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]