Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klasická dvoulinka jako telefoní?

Od: tondam odpovědí: 14 změna:

Zdravím, mám problém chci se natáhnout druhý telefon do druhého patra. Mam doma klasickou dvoulinku kterou sem vylovil někde. Nebo musim koupit klasickou telefoni linku? Příbuzný to má doma natažený klasickou dvoulinkou a dole má čokoládu a kus přešmiknutýho telefoního kabelu aby tam moch dát EJ konektor.

Děkuju

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

0x

Telefonní signál běhá téměř po jakémoli kusu drátu. Pouze pokud byste chtěl mít TV a net od O2, asi by na drátku trošku záleželo, ale pouhý telefon opravdu není náročný...

doplněno 07.06.13 17:53:

:-P*smich**hi*

hodnocení

0x

Na telefon můžete použít prakticky jakýkoliv kus drátu, jehož izolace snese 60 V (takže každý). Akorát tu klasickou dvoulinkou bude trochu problém dostat do příslušných svorek či konektoru. To ale jistě není neřešitelné.

doplněno 07.06.13 17:51:

*bum*Hergot chlape, to musíš bejt zase o minutu předemnou!?

tondam
hodnocení

JJ bude tam jen telefon. Modem je dole a vedu si tam UTP kabel samostatně. De jen o druhý paralerí telefon pevou.

isteron
hodnocení

0x

Dvojlinka stačí na telefón. Ja mám cez 0,75 mm linku aj tento počítač, asi 5 m dlhý a funguje . ADSL. Len konektory musia sedieť.

hodnocení

0x

Takové ty polní telefony co se u nich točilo kličkou a kopalo to, tak ty také jedou po dvojlince. ;)

hop®

Ano, většině telefonů (namyslím mobily) stačí dva dráty. U těch vojenských bývaly ty dráty tlustší než u pevných linek, kvůli vzdálenostem i ohebnosti, vojenský "telekomunikační technik" měl na zádech krosnu se špuljkou a na ní kilometry dvojlinky a navazoval spojení :)

jabraka*
hodnocení

0x

telefonní linka potřebuje dva vodiče.Ty ale hovoříš o zdvojení linky.Druhý telefonní přístroj není možno montovat na současné digitální linky.Znamená to možnost poškození centrálních zařízení a protože je to i na ústředně signalizováno,odpojí se linka a hrozí sankce.Pokud chceš druhý telefon,musíš to nahlásit zřizovateli.

JABRAKA

majsterjoe*

+Hmm tak to by me zajimalo jak to je. Pred par lety sem to tak mel a problem nebyl. Vlastne ani nevim jak by to melo neco poskozovat a vubec nechapu jak by na to nekdo prisel.

Tohle bylo vždy i v dobách klasických ustředen, kontrolovali to namátkově - prozvonili a zjistili větší zátěž, údajně hrozila pokuta. Měl jsem to tak taky mnoho let a nic se nedělo :D

hop®

U starých telefonů byl na vstupu "velký" kondenzátor, který byli z ústředny schopni změřit, pokud si dal někdo paralelku, kapacita přípojného místa se zdvojnásobila - stačilo z druhého telefonu tento kondík vyštípnout a byl klid. S nástupem různých elektronických telefonů už přestali mít šanci paralelku z ústředny změřit.

Jak je to dnes s digitální sítí přesně nevím, ale myslím že paralelní linka není problém...

Ten kondenzátor odděloval střídavou složku pro střídavý zvonek telefonu, myslím, že i v době elektroniky v telefonech se toto nezměnilo. Přestože už se nejedná o klasické střídavé zvonky, je vyzvánění spouštěno pořád střídavou složkou přes kondenzátor.

Tak to jsem asi výjimka. Mám na digitální lince 3 přístroje, bez problémů fungují už pár let a zatím si nikdo nestěžoval.

zabu
hodnocení

0x

Technicky tomu nic nebrání, ale je to hnusný a blbě se Vám na to bude připojovat RJ konektory. To jste na tom tak špatně, že si nemůžete dovolit kus kabelu? Nechápu tohle šetření až za hrob.

hodnocení

0x

Jen poznámečka...

mnoho lidí si kupuje domů ty přenosné bezdrátové telefony, jednoduše základnu připojí paralelně k pevnému telefonu a vše funguje... i já mám doma či v rodině a u známých vícero kusů... ale nevzpomínám si, že by mi poskytovatel telefonního připojení při prodeji nebo zapůjčení takového přenosného zařízení v akci dával nějaké informace, či dokonce upozornění, že to může poškodit atd...

Buď pracovník telekomunikací přistupoval při prodeji laxně k vysvětlení způsobu používání, nebo jsme při nákupu poslouchali systémem jedním uchem dovnitř, druhým ven... Asi mne čeká hledání smlouvy o poskytnutí bezdrátového telefonu a studování podmínek...

Jen přemýšlím, jaké problémy způsobují ti, co si bezdrátové telefony dovezou třeba z venku, nebo koupí někde v elektroprodejně, kde prodavač má na háku nějaké případné komplikace při zapojení a provozu...

pro tazatele, pokud ještě nemáte ten druhý telefon opatřený, zkuste popřemýšlet o tom přenosném... telekomunikace je poskytují za přijatelnou cenu, máte v něm elefonní seznam, informaci, kdo volá, možnost výběru vyzvánění, případně k základně možné připojit více "ruček"a dovolat se mezi nimi bez nějaké platby za hovor...

příp. info o možnostech těch přenosných třeba na gigaset.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]