Nejste přihlášen/a.
Může mi tu někdo potvrdit jestli zakoupením prodloužené záruky na 5let (o 3 roky) získávám stejné podmínky jako u standard 2 leté? Bylo by to fajn, ale tušim vtom nějaký chyták díky za osobní zkušenosti.
Jednou jsem někde četl, možná i tady, že rozdíl by mohl být v tom, že dvouletá záruka a její pravidla jsou daná zákonem. Např. vám musí garantovat opravu do 30ti dnů... ale pokud jdete k reklamaci až po dvou letech na opravu nemají prakticky termín a můožu vám zboží opravit do 30ti ale také do 60ti, 120ti dnů... Při nákupu prodloužené záruky by jste měl podl mého názoru podepsat nějakou "smlouvu" nebo minimálně obdržet nějaké všeob. obchodní podmínky, kde by vše mělo být uvedeno...
Já bych si v životě nepřiplatil za prodlouženou záruku, jakoukoliv záruku už totiž paltíme v ceně zboží a není to málo. V zemích kde není záruka ze zákona, jako u nás, je zboží podstatně levnější. U nás jsou lidé už natolik zblblí, že když něco kupují tak už přemýšlí co budou dělat až se to porouchá, kde budou reklamovat, jak dlouhá je záruka. Není nad to přemýšlet nad tím jak mi to bude bezzávadově sloužit. Sposta lidí z mého okolí co řeší délku záruky a možnosti reklamace, jakoby přitahovali problém, pořád se jim něco rozbíjí a pořád něco reklamují
Bmbx: vy věříte tomu že kdyby se u nás zákonná záruka na cokoliv zrušila že by prodejci zboží zlevnili?.?.?
Já teda NE!.!.!
luis:
u nás samozřejmě ne, protože u nás i kdyby se něco najednou zázrakem vyrábělo samo, úplně zadarmo, z materiálů ktéré by rostly jako plevel tak se to bude prodávat minimálně za stejnou cenu. Jsou ale země, které kupodivu fungují, jsou země kde záruka není a zboží je podstatně levnější, kdo chce a trpí stihomamem že se mu to porouchá, tak si záruku koupí.
Nebo snad o 30% nebo 50% levnější zboží je nepodstatné? Nehledě na to, že je všeobecně známo, že se u nás prodává druhá jakost, rozumné země nechávají první jakost pro své obyvatele Takže u nás je záruka možná nutnost, jenže ono je to dobře spočítané, co se má porouchat tak je to těsně po záruce.
Známá si objednala pár lepších elektrospotřebičů a eshop nabízel cca za 700Kč/ks prodloužení záruky na 5let, na webu obecné informace, pak jí přišlo zboží s fakturou + dodatek a tam to byl samý bod a vyjímka. Psal jsem jí a že mi pošlet kopii toho dokladu, tak jsem zvědav. Já to chci hlavně kvůli té politice výrobců 2-3 roky kup si nový spotřebič
Jak už vám tady napsali, dvouletá záruka a její podmínky vychází ze zákona. Cokoli navíc je jen smlouva mezi prodejcem/výrobcem a konečným spotřebitelelm. Obsahem té smlouvy může být prakticky cokoli včetně těch vyjímek. Jediná rada - ptát se na všechno předem a písemně. A myslím si, u dražších věcí, kde by se prodloužená záruka vyplatila, výrobek tu dobu bez problémů vydrží i bez záruky. A kde nevydrží, budou právě ty vyjímky na komponenty podléhající rychlejšímu opotřebení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.