Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Spadl mi telefon do vody a samozřejmě nefunguje. Myslíte, že když ho dám vyschnout na topení, tak se zase rozjede, nebo je to totálně v háji a budu muset kupovat nový? Díky za radu. A případně za jak dlouho to vyschne?
Synovi spadla před roky na výletě n3120 do kašny,dvě hodiny ležela ve vodě,než kastelán donesl žebřík a vytáhnul ji.(ostatní měli rozchod a mladej tam chudák musel čekat).večer až přijel jsem sundal kryty,co šlo,vyndal baterii, SIM.Nechal jsem ji asi 14 dnů (zapomněl jsem na ni) ležet na skříni ,potom po složení,světe div se šla,vše!
Kolegovi v práci při dešti při vystupování z auta vypadl rovnou do louže a druhý den byl 100% funkční.
Chce to rozebrat co jde a nechat vysuschnout!
Přeji dobrý den.
Kamarádovo dítě takhle jednou dalo do pračky oděv i s telefonem. Proběhl celý prací cyklus, a teprve potom se na to přišlo. Telefon byl rozebrán, čištěn a sušen, ale zůstal stejně nefunkční. A pak jsem ho dostal jakože na součástky. Ještě nějaký čas ležel doma a když na něj přišla řadam ze zvědavosti jsem nabil (mimo, nabíječka chyběla) akumulátor a vložil i se SIM do mobilu a ejhle - všechno fungovalo. Časem se sehnala i jakási nabíječka, její použití ale uvedlo telefon do stavu trvalé indikace nabíjení, tedy i když nabíjen není, což může být důsledek koupele nebo nevhodné nabíječky.
Poučení které by z toho mohlo plynout je, že sušení přístroje jsou někdy spíš týdny nebo i měsíce (záleží asi trochu na délce koupele) a výsledek je nejistý.
Spadnul do louže? Dešťová voda by tolik škody napáchat neměla.
F.
Tak Vám všem děkuji. A ano, byla to děšťová voda. Fén mne nenapadl, tak jdu to udělat a dám vědět.
doplněno 02.06.13 15:23:Tak už to funguje, akorát to pozadí není už hezky zelené, ale modrošedé... Ale to mi vůbec nevadí, hlavně že se mohu dovolat.
Zdravíčko..nikdy jsem si nemyslel že se mi stane taková blbost, ale stala..mobil mi spadl do záchoda. Uslyšel jsem ten divný zvuk a hned se koukl co mi tam spadlo..mobil. Vytáhl jsem ho hned, trochu ho sušil a pak zkusil. Ukázala se tam tahle obrazovka (viz foto) a i ve vnitř displeje byla vidět vlhkost. Zkoušel jsem mobil rozdělat, ale některé šroubečky jsem zdeformoval, tak jsem to dál sušil celý den a půl nad pc-hřeje perfektně. Dnes jsem to zase zkusil, opět ta samá obrazovka, ale displej ve vnitř už vlhký nebyl. Co ta obrazovka znamená..že je baterie zkratovaná a je po životě? Když jsem ji zkoušel měřákem, samozřejmě byla zcela vybitá-vyzkratovaná tím pádem do hajzlíku. Oživne ještě? Koupit případně jinou baterii, nebo jen vyzkoušet jinou stejnou jestli mobil vůbec půjde? Díky
Tak nic, pohýbal jsem s kontaktama co se tam dává ta baterka a mobil opět fachá Kontakty jsem ještě pro případ utřel hadříkem i na baterce (člověk nikdy neví) a ještě dávám sušit min. na jeden den.
sice je 3 roky stará otázka a asi už původní tazatel nebude odpověd potřebovat ale třeba ocení ostatní uživatele mou odpověd ocení někdo jiný když mě telefon spadl do umyvadla tak jsem ho normálně usušil na topení a šel.
no já mám v pc větrací mřížky na boku i nahoře...vzduch to nasává na boku a odvádí teplo vrchem a tam mám ten mobil položený..je to jakkdyby na to foukal teplý fén. A na počítači jsem ted celé dny tak aspon nemusím kvůli tomu zapínat něco jiného.
Otázka je, jak dlouho to takto raděj sušit. Displej byl vpořádku už včera a jestli to bude v celém vnitřku takto.. A pak jestli časem to nebude blbnout..no uvidíme.
Při surfování jsem na toto téma narazila na Dtestu. A je to tak, jenom to shrnu.
1) Sundat kryt, vyndat baterku.
2) Vyfoukat fenem, vysavačem, vytřepat co nejvíce vody.
3) Kočičí podestýlkou Silica, nebo Crystal, ty jsou nejlepší, /nebo co je doma/ vyplnit krabici a telefon do toho ponořit a uzavřít.
Nechat vysychat 2-3 dny.
Dobrý je Silikagel, který se přidává k novým botám, ale abyste ho měli hodně, museli byste si ho objednat. Pokud byl telefon ve vodě pouze chvíli, tak by mohla pomoci ve vysychání i rýže.
Utopený mobil ve vodě lze zachránit, v limonádě je to již menší šance a zcela bez šance je olej.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.