Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zapojit bedny a jaký koupit zesilovač

Od: r3s3t* odpovědí: 6 změna:

Ahoj,
chtěl bych poradit, jak zapojit bedny, které mi doma leží nevyužité.
V elektronice se absolutně nevyznám, potřeboval bych pokud možno doporučit konkrétní zesilovač a postup, jak na to.
Případně pokud je někdo z Brna a mohl by mi je přímo zapojit / vyladit, tak stačí napsat na: mummrah@seznam.cz, výpomoc zaplatím.
Zde jsou fotky:
xia.cz/repro/1.jpg
xia.cz/repro/2.jpg
xia.cz/repro/3.jpg
xia.cz/repro/4.jpg
xia.cz/repro/5.jpg
- foto jedna - obě bedny
- foto dva - první bedna a štítek s parametry (bez drátů)
- foto tři - druhá bedna a štítek s parametry (druhá bedna má pod zdířkami upevněné jakési dráty)
- foto čtyři - zakončení drátů (není tam žádný konektor nebo tak něco..)
- foto pět - další drát asi k první bedně, těžko říct (:
..a teď co s tím, známý mi mi sdělil, že napojit to na TV nelze a že musím koupit nějaký zesilovač.
Potřeboval bych nejlépe odkaz nebo doporučení, který koupit, případně jestli dokoupit ještě něco, např. subwoofer nebo tak ať to má pěkný zvuk a pak to zapojení, který drát kam strčit, jak to propjit se zakoupeným zesilovačm a TV?
Velice všem děkuji za rady nebo nejlépe, kdyby chtěl někdo třeba za pětikilo mi to zapojit, tak mi napište mail, díííkec ;)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

0x

nějak nic nevidím, co se týká fotek

r3s3t*
hodnocení

Označíš, dáš ctrl+c, vložíš do adresního řádku ctrl+v a potvrdíš.

olaf71*
ahá, vynechám připomínky k prohlížení foto a jdeme do finále. máš dva boxy s jasnými parametry. kup si stereo zesilovač, zapoj kabely dle polarity a není co řešit. propojení s TV není problém,ale budeš jen stereo. koukni co má telka za audio výstupy a podle toho vstupy do zesíku. nejlépe optikou, nebo HDMI. raději bych ale sehnal vícekanálový receiver, ty dva boxy připojíš jen na přední výstupy a postupně seženeš, když budeš chtít prostor.zvuk, zbytek repro podle možností receiveru. šel bych třeba do něčeho podobného jako mám já: elektro-007.cz/...

jh11
hodnocení

0x

No je to dost exotická impedance 6 ohmů.

Na zesilovače se podívej na bazosi.

např. elektro.bazos.cz/...

Jaké máš nároky?

Digitální přenos přes HDMI?

Kolik chceš investovat?

hodnocení

0x

Pro 2 starší bedny bych vzal nějaký slušný starší stereo zesilovač. Subwoofer bych zatím nekupoval, zkusil bych jak budou hrát bedny bez něj - vypadají celkem velké, mohly by v pohodě stačit. Když stačit nebudou, koupí se aktivní subwoofer.

Zesilovač bych vzal nějaký 4 ohmový, za cenu kolem 1000 Kč. Yamaha, Onkyo, Technics, Sony,... Co zrovna na Aukru bude za solidní cenu. Zapojení je jednoduché, 2 dráty na 2 kontakty na bednách a 2 na zesilovači. Co by se teoreticky mohlo stát - zapojíte bedny "proti sobě", to znamená, že na jedné bedně prohodíte + a - drát. Pozná se to tak, že repro nebude mít žádné basy - budou se navzájem vyrovnávat. Už jsem tento "zapeklitý problém" u jednoho kamoše řešil.

zajixxx*

Zesilovač 8ohm...případně šesti pokud seženete...možná by se bedny daly přizpůsobit i na 4.. záleží jak jsou ve vnitř zapojeny

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]