Nejste přihlášen/a.
Zdravím, řešilo se to tu. Potřebuji poradit potřebuji z mixážního pultu dostat z masteru nahrávku do PC. Jenže můj NTB má jen mikrofoní vstup a když bych to tam pustil tak to bude přebuzené. Našel sem tu udělat si kabel s odporovým děličem pro levý a pravý kanál. Jenže nevím jaké odpory. Jakého výkonu. Děkuji
doplněno 01.06.13 09:58:neexistuje popřípadě nějákej program který by to upravil že by ten vstup byl jako linkovej?
Dobrý den, jste si jistý, že vstup pro mikrofon v NTB je stereo? Já mám tedy jen mono a audio vstup jsem řešil dokoupením externí Hi-Fi zvukové karty a není s tím problém. Zdravím!
doplněno 01.06.13 10:04:Ta ext. zvukovka je do USB.
doplněno 01.06.13 10:45:Píšete, že Vám naše rady nepomohly. Já bych řekl, že právě naopak, protože jste ušetřil čas a peníze výrobou domácího "bastlu" s nejasným výsledkem. Kupte si tu externí zvukovku odpovídající kvality a ceny dle Vašich nároků a financí a máte problém vyřešen (a dosáhnete i lepšího zvuku).
Některé notebooky mají mikrofonní vstup stereo a je možné, že tento vstup lze přepnout, nebo dokonce se sám přepne na linkový. Pokud to tak není, tak lze snížit odporovým děličem a dobré je tam vložit kondenzátor na oddělení napájecího napětí. Z mikrofonních vstupů toiž vychází napětí pro napájení mikrofonu.
doplněno 01.06.13 10:13: Pokud interní karta neumí přepínání citlivosti vstupu, tak program to nezachrání
Pro úpravu signálu (bude asi mono)bys potřeboval emitorový sledovač.Vřazením odporů se může objevit šum .
JABRAKA
Jabraka:
opět předbíháš a opět se jedná o téma které jsme kdysi řešili. Notebooky bývají vybaveny zvukovými kartami co si s tím poradí a mají vstup STEREO. Mám notebook, jeden má integrované stereo mikrofony a vstup má mono, druhý má integrovaný mono mikrofon a vstup má stereo a tento vstup se dá přepnout na linkový
Pokud tazatel nemá notebook se stereovstupem, tak další pokusy s úpravou signálu jsou asi zbytečné a nejlepší bude koupit externí USB zvukovou kartu, třeba:
Taková dostatečně vyhoví a přepínání citlivosti mikrofon / linkový vstup má.
doplněno 01.06.13 10:29:jackr:
odpory můžou být provedením malinké (nejedná se o žádné výkony), nebo můžeš použít stereopotenciometr 5-10Kohm a ten nejoptimálnější signál si nastavit.
No abych pravdu řekl nepomohli ste mi. Škoda že to neni novjejší NTB na stolním mám možnost namapovat si vstupi. Jak chci takže už ani neřešim co kam strkam. Zapojim a vyskočí realtek co že swem to připojil. Jenže tenhle NTB to nepodporuje.
Co koupit tohle? pocitace.aukro.cz/...
Nejde o kvalitu de o to aby když budou chtít pankáči záznam z koncertu abych jim to nahrál. za 60kč i s dopravou dobrý ne?
jackr:
výše jsem ti dal odkaz na USB kartu za lidovou cenu, umí mikrofon i linkový vstup .
Jinak to můžeš zkusit s tím potenciometrem, ale pokud je vstup mono tak bych se na to vykašlal...
doplněno 01.06.13 10:34:Myslím, že vyhoví i to zařízení z Aukra a pokud nejde o kvalitu tak není opravdu co řešit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.