Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Xperia L nebo Z?

Od: martinaa* odpovědí: 8 změna:

Pěkný večer, našel by se zde nějaký blázen do telefonů, který jim trošku víc rozumí, a fundovaně mi odpověděl na dotaz, zda je lepší Xperia L nebo Xperia Z? Sice existují popisy obou telefonů, bohužel všechny ty zkratky mi nic moc neříkají. Jde mi o to, zda je lepší zainvestovat těch pár tisíc navíc a pořídit si Zetko, ale pokud je lepší pouze ve foťáku, wifi a podobně, tak je to pro mě o ničem.

Děkuji:)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zetko je lepší ve všech ohledech, foťák, display, paměť, rychlost, baterka... pokud by nešlo o peníze, bral bych rozhodně Zetko.

Pokud nad tím ale přemýšlím i z pohledu ceny, těžko říct, jestli se 2x dražší Zetko vyplatí.

Každopádně má dvojnásobnou paměť (jak uživatelskou tak operační), dvojnásobný počet jader procesoru + 50% vyšší frekvenci, skoro dvojnásobnou kapacitu baterie, dvojnásobné rozlišení foťáku, více než 2x vyšší rozlišení (jemnost) displaye.

Mít na Z peníze navíc, tak je beru hned ;)

martinaa*
hodnocení

Tak to jsou přesně pojmy, ve kterých plavu*smich* Ale děkuji, aspoň něco už je mi jasné. Ta baterka a rychlost jsou pro mě důležité aspekty, to je pravda... jádra obejdu velkým obloukem*smich*a dvojnásobná paměť je taky fajn. Našla jsem na netu toto:

Hlavní nedostatky:

• chybí hardwarová spoušť fotoaparátu

• telefon příliš trpí na otisky prstů

• při výkonu vysoké zahřívání

• občas vyskakující krytky konektorů

• pomalý start fotoaparátu

• fotografie trpící šedí a špatným nastavením postprocesingu

• méně hlasitý hovorový reproduktor

• ostré hrany telefonu

• hlasitý reproduktor na boční hraně

• plýtvání místem v uživatelském prostředí

• A to se mi zas moc nelíbí, že:(

hodnocení

2x

Rozhodně doporučuji si připlatit za Zetko :). Je to vynikající přístroj, rychlý, spolehlivý a dokonce vodotěsný (IP57, odzkoušeno :D ). Zetko je tak 2x až 3x výkonnější, práce s ním je opravdový zážitek. PS: Zetko je lepší úplně ve všem, nejen ve wifi a foťáku. :)

martinaa*
hodnocení

Děkuji:) A není zbytečně velký? Recenze nade mnou uvádí jako nevýhodu ostré hrany... je fakt, že L je na pohled elegantnější.

To ano, je to opravdu větší telefon. Pokud chcete menší tak ani to L není špatné, ale je o něco méně výkonný, ale pořád je to nadstandart. :)

doplněno 29.05.13 21:12:

A ano, L se mi také zdá elegantnější, ale jen v bílé.

stirecek*
hodnocení

2x
Zainvestovat pár tisíc nebo jednou tolik je docela rozdíl. V tom případě bych se mrknul na ascend d2 , má IPS displej který chceš, silnou baterii a v podstatě neposkrabatelne sklo gorila glas 2. Jinak je stejný jako Zetko. Nicméně můj nazor je ten, ze člověk si za tyhle peníze uz kupuje to, co nikdy nevyužije, tedy výkon navíc. Při voláni, psaní sms, prohizeni netu či foceni žádný procesor v telefonu nepotřebuješ, při běžných aplikacích pojede na sotva deset procent. Někdo bude rychlost nebo odezvu vychvalovat , ale oproti telefonu za čtyři tisíce se jedná o desetinky či tisicinky sekundy. Držel sem v ruce S3 nebo galaxy notes 2 neni rozdíl proti mém ascendu ,g3 postrehnutelny nebo natolik výrazný, ze by me to jakkoliv omezovalo v práci. Prsty budou vždy pomalejší. Na druhou stranu velikost displeje u note 2 je slušná, ale tu samou velikost 5.8" koupím v Číně za tretinovou cenu, do šesti tisíc krásné ctyrjadro s full hd rozlišením, Dual sim a se dvěma bateriemi a veškerým příslušenstvím.
martinaa*

Děkuji, tak něco podobného jsem chtěla slyšet. Zda jsou ty rozdíly opravdu markantní, nebo si člověk připlatí za věci, se kterými může machrovat, ale moc je nevyužije: Co jsem se dívala na ten Ascend, je na mě zbytečně velký a popravdě se mi nelíbí - vím, že je to jen telefon, ale musí mi prostě sednout.:)

Takže by mi úplně stačilo to L? Vážně semi líbí, ale nevím, jak moc je kvalitní právě oproti vychvalovanému Ascendu apod.

doplněno 02.06.13 11:33:

Stirecku, jeste jednou moc dekuji;)

stirecek*
Pokud netouzis po větším displeji je L ko dostačující. Mne se líbí větší obrazovky a časem mam v plánu 5.8" ,klidně Čínu, kluci na android fóru je mají a jdou nadšení. Někteří na ne přešli dokonce z galaxy note 2 a jsou nadšení. Za tretinovou cenu ten telefon zvládá úplně vše jako ty drahé značky. Na druhou stranu jezdim hodně na kole a ta velká placka mi nikam nevleze a do dresu ji nechci dávat, abych ho nerozbil, kdyz občas hodím drzku :)
To elko kdyz koupíš s českou distribuci ale má taky cenu pomalu jednou takovou ve srovnání s ascendem g300 nebo y 300. Elko má o malinko větší displej, ale stejné rozlišení, takže na menším bude jemnější. 4.0 nebo 4.3" uz neni takový rozdíl vzhledem poloviční ceně, jinak jsou stejné. Je fakt, ze y300 je uz taky hranaty , g300 je zakulacený a dobre se drží. V Číně se pak dá dokoupit i bílý kryt. Zajdi do Vodafone a sa si je a uvidíš. Taky jsem z něho měl strach, doporučil mi ho soused, sám má Samsung galaxy 2 a tento kupoval manželce, osahal jsem si ho a ihned volal do vodafonu objednávku. Mám ho rok a naprostá spokojenost. Baterka stále jako nová, klidně dva tri dny dle použití. Většinou dobijim každý večer, když jsem hodně na netu . k
doplněno 31.05.13 16:28: Oprava: zajdi do vodafonu a "osahej si je"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]