Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Mám foťák Canon PowerShot A520. Funguje bez problémů, ale nyní po cca šesti letech při každém zapnutí chce nastavení datumu a času. Když nastavím, foťák vypnu a pak zase zapnu, chce to opětovně nastavit. Prostě nepamatuje si uložený čas a datum. Zkoušel jsem nové baterky a stále tento problém přetrvává. Poradíte co s tím?
To je vadný vnitřní akumulátorek nebo speciální kondenzátor, který má za úkol udržovat hodiny s kalendářem v provozu, když je fotoaparát vypnutý nebo bez baterek.
doplněno 28.05.13 10:45:Vzmění vám jej jedině v servisu, speciálně u Canonů je tak debilně umístěn, že je to na kompletní rozebírku foťáku a je připájený.
Tak se omlouvám za mystifikaci, ale zařízení s výměnnou BKP baterkou už jsem neviděl nejmíň 100let, inu Canon vždy něčím překvapí :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.