Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych si objednat od O2 sim zdarma až domů a potřebovala bych vědět, jestli někdo neví, zda-li budu mít 100% jistotu, že O2 neeviduje jména, kterým to číslo zaslala. Chci mít jistotu, že moje číslo bude čistě anonymní, že operátor si to moje číslo se jménem nezaeviduje.
Je to přesně naopak.
Při objednání SIMky zdarma musíte zadat jméno, příjmení, adresu a e-mail, (věk a telefon nejsou povinné údaje).
Objednáte-li na webu O2 SIMku zdarma, potvrzujete, že jste všechny údaje vyplnila pravdivě, a současně dáváte O2 souhlas k jejich použití zejména k marketingovým účelům (viz obrázek).
Zároveň potvrzujete, že souhlasíte s podmínkami posk/... a se Všeobecnými obcho/... (VOP - doporučuji oboje stáhnout a pročíst).
Poslední znění VOP O2 jsem nečetla, ale součástí dřívějších podmínek býval i souhlas se spravováním osobních údajů a s jejich použitím k marketingovým účelům O2 a třetích stran.
Souhlas však můžete kdykoliv odvolat (viz zákon o ochraně osobních údajů). Chcete-li si SIMku objednat, klidně si ji objednejte, počkejte na její doručení a potom O2 doručte písemné odvolání souhlasu se správou osobních údajů a k jejich použití k marketingovým či jiným účelům. Současně O2 vyzvěte, aby Vaše osobní údaje zlikvidovala.
Stihne-li O2 Vaše údaje předat některým třetím stranám, budete muset svůj souhlas pravděpodobně písemně zrušit přímo u nich.
___ Poznámka: Já mám pro tyto účely zřízen "spamový"e-mail, který k ničemu jinému nevyužívám. Doporučuji si podobný zřídit, hodí se i pro případné registrace v různých portálech, hrách, fórech apod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.