Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu, zda má cenu opravit MV BIFINETT s grilem, typ KH 1166.
Mám MV z Lídlu. Čtyři roky naprostá spokojenost, ale nyní najednou přestala ohřívat. Motor běží, ale jídlo zůstává studené. Gril přitom jde normálně. Vyplatí se troubu opravit a ví někdo, kde by mohla být příčina? Vyjmul jsem z ní dvě skleněné trubičky - zářivky s drátkem uvnitř, které mají tuto hodnotu - 115 V, 400W. Obě při pohybu chrastí jako prasklá žárovka. Nepoznám však, jestli jsou opravdu vadné. Nevím ani přesný název, na internetu jsem je nenašel. Mohla by být příčina ještě někde jinde? Např. prasklá pojistka nebo něco jiného? Vím, že by se to muselo vidět, ale chtěl bych jako laik poradit, zda má cenu oprava nebo koupit novou. Kolik asi mohou stát ty malé zářivky?
Budu vděčný za každou dobrou radu.
Jarek.
Včera jsem řešil podobný problém. Ony trubičky jsou nejspíše pojistky. U mě byl problém v kondenzátoru který je v sérii s VN trafem. Trouba se normálně točila ale neohřívala, po výměně výše uvedeného kondiku trouba šlape jako nová. Ještě jsem musel vyměnit samozřejmě pojistky. Ten kondenzátor je takový velký a oválný předmět ve spodní části trouby.
doplněno 21.05.13 21:50:Mimochodem, jste si jistý s tím textem na "trubičkách"? Nemáte foto?
doplněno 21.05.13 21:53:Není tam místo 115V jen 115°C?
Tak tyhle trubičky mi připadají jako topná tělesa od grilu, s mikrovlnným ohřevem nemají nic společného. Chrastit můžou, to nemusí být na závadu. Ostatně v dotazu je, že gril je funkční.
Našel jsem toto, nevím zdali vyhovuje délka, má o 100W víc a je asi na 230V takže by se muselo zapojit přímo, ve vaší mikrovlnce jsou ty tělěsa zapojena do série aby to šlapalo na 230V.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.