Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak dobře se v česku a vůbec v evropě dovolám se starším telefonem (Nokia 5110), který má pouze GSM pásmo 900. Nebudu mít někde problémy se signálem? Nebude někde slabší? Bude Nokia fungovat i na horách? Má tento telefon dobrý signál?
Když se GSM síť zaváděla, bylo využíváno jen pásmo 900 MHz. Jak se pak provoz rozrůstal, bylo ve větších městech zaváděno pro posílení kapacity pásmo 1800 MHz, popř. tam tehdejší operátor Oskar využíval jen toto nové pásmo (na 900 v Praze neměl signál, začínal až u Říčan. Jestli se poměry nějak změnily, bylo by to spíš ve městech. Na venkově nebude se starším telefonem nikde problém (může být i citlivější kvůli větším rozměrům, lepší anténě). Teoreticky by se mohlo omezení jedním pásmem projevit ve městech při akcích s velkým počtem návštěvníků (veletrhy, sport), jinak pravděpodobně ne.
5110 je poctivě vyrobená, také mám jednu ještě zcela funkční. Dokonce jsem k ní tuhle sehnal zánovní vibrační baterii za 5 Kč .
Tak jsem ještě kouknul na signály a ani dnes se (teď už) Vodafone na té 5110 v Praze nenajde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.