Nejste přihlášen/a.
Koupil jsem na Aukru cd přehrávač Technics od dlouholetého prodejce.Od začátku na něm přeskakují skladby. Prodejci zaslal po dohodě zpět i s mým cd / vzorkem /. Vrátil mě ho okamžitě zpět. V balíku byl přehrávač nohama vzhůru a odůvodnil to tím,po mém upozornění,že ba naopak to laseru prospěje,že se neprověsí jeho zavěšení! Že přehrávač je v naprostém pořádku a plně funkční, že jemu zkušební cd hraje bez závad,že mám jen špinavá a od svačiny zasraná cd. Tak jsem dal přehrávač do servisu,tam potvrdili závadu a napsali zprávu,kterou jsem mu zaslal ,že je vadný snímací systém,slabší RF signál a je nutná výměna.Oprava by stála 1500Kč. Vše sdělil prodejci o závadě. Stále tvrdí, že mám špinavé cd. Zaslal jsem mu 2X doporučený dopis,ten mě odmítnul vyzvednout a už více nekomunikuje. Na Aukru mě taky sdělili,že si to mám vyřídit s prodejcem. Ale jak,když mě ignoruje? Na Aukru o něm samá chvála a pak se k problému neumí postavit čelem a uznat chybu.Prodávané předměty kupuje v zahraničí na burzách.Přehrávač mě je bez další opravy k ničemu! Poraďte,jak mám dál pokračovat s vyřízením reklamace? Kdyby se takto choval každý prodejce,kam by jsme to došli? Mát to dát k občansko právnímu soudu? Děkuji za přečtení a budu čekat na nějakou dobrou radu,jak dál.
Napište prodejci, že z těchto důvodů si budete muset nechat udělat expertizu a že to postupujete tedy občanskoprávnímu řízení. Máte záznamy o reklamaci? Ale záleží na tom, jestli se vám ty soudní tahanice pro těch 1500 kč vyplatí.
Za přehrávač jsem zaplatil nejdříve prodejci na účet a pak mě teprve zakoupený přehrávač poslal.Samozřejmě bez faktury.Na tom přehrávači skáčou i úplně nové originály. A jelikož to prodejce moc dobře ví,že je přehrávač bez opravy nepoužitelný,což jsem mu doložil kopií o závadě z autorizovaného servisu,tak odmítá dále spolupracovat. Přehrávač jsem koupil za cenu 1530Kč,ale chtěl bych na to jeho hnusné jednání nějak reagovat . On přestane komunikovat a je za vodou a ty si nyní s tím nefunkčním přehrávačem dělej doma co chceš. To mě štve, že mimo soudní vymáhání jsem jako kupující bez šance. Myslel jsem,že mě na Aukru nějak pomůžou,třeba zastaví jeho další prodej do vyřešení reklamace,ale oni mě zatím odkazují na policii nebo českou inspekci.Zatím děkuji za odpověď.
Kami
toto jednání je určitě zavrženíhodné, ale bohůžel jsme v ČR a pokud si nepřipouštíte tuhletu variantu, poradil bych Vám příště nekupovat použité věci na internetu. Soudit se můžete, ale asi víc prosoudíte než dostanete, nehledě na to, že Vám to spolkne spoustu času.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.