Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak fotografovat s makro adaptérem

Od: corinka odpovědí: 5 změna:

Dobrý den koupila jsem si makro adaptér na canon EOS 1000D ale při jeho nainstalování na fotoaparát nevím jak fotografovat.V objktivu není nic pořádně vidět. Objektiv EF 18-55.Děkuji za radu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

A na jakou vzdálenost se jím ´koukáš´? ;)

Makro konvertor ti umožní zaostřit jen na určitou (a nevelkou) vzdálenost (od - do) - zkus se jím dívat tak na vzdálenost 10 cm (objekt od objektivu) a zaostři.

doplněno 15.05.13 10:46:

Nejde o "zázraky" za pár korun - ale toto řešení není špatné, jen má svá omezení - a je potřeba se s konvertorem naučit zacházet... ;)

corinka
hodnocení

Děkuji za radu .Makro adaptér mě stál 250kc tak nemůžu čekat zázraky.Děkuji za radu.

hodnocení

2x

Co jste to vlastně koupila...reverzní makroadaptér, mezikroužek, předsádkovou čočku?

Nevím kolik Vás to stálo, ale za ccca 7tis Kč jste mohla mít pevné makro sklo Canon EF-S 50/2,5...a ostřit i na nekonečno..a používat toto sklo i pro jiné účely než jen makro.

corinka
hodnocení

Dobrý den makro adaptér je takový kroužek který se našroubuje na tělo fotoaparátu a objektiv se tam nasadí obráceně a má se fotit makro .Chtěla jsem to zkusit než si koupím objektiv na makro.Prý to tak funguje a jsou celkem krásné fotky.Jinak děkuji za radu .

Na makro si k tomuhle kroužku musíte pořídít distanční kroužky jinak to nemá smysl. Tomuto kroužku se říká reverzní a používá sa v okamžiku kdy vzdálenost roviny snímacího senzoru od objektivu je díky distančním kroužkům větší, než vzdálenost foceného objektu od objektivu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]