Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

RC model - jak nabít baterii

Od: elektronik odpovědí: 6 změna:

Dobry den , mam rc model auticka a po dlouhe dobe jsem to vytahl ze skrine ale bohuzel jsem nenasel nabijecku na baterie nevite zdali se da pouzit nejaka alternativní :) predem dekuju za odpoved na baterii je sanyo rc2000 1,2 V a je to taková dlouhá baterie o 6 spojených článcích :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den, Hobby king by Vám mohl pomoci. hobbyking.com/...

Dále potom: (oddíl akumulátory) armymarket.cz/...

army-airsoft.cz/...

airsoftmorava.cz/...

Shopy s airsoftkami mají taky velmi kvalitní modelářské baterie.

elektronik
hodnocení

Slo mi spise o to aby mi nekdo poradil cim to nabit :D ze musim mit treba trafo co dává 5 v a 200 m A nebo tak neco :)

lojzo*

napatie na tieto baterie musis mat minimalne 8V lebo 6x 1,2V =7,2V ked tam das mensie napatie, ako 7,2V, tak baterie budes vybijat.. pokial ide o mA, tak to zalezi do toho ake mas baterky ale klasicky sa pouziva 800mA takze pokial si kupis adapter 9V 800mA tak ti to nabijat bude.. ide aj oto, ze adapter ma napr 9V ale ked ho pripojis na baterky, tak ti napatie stiahne cca o1,5V takze preto sa dava vzdy vacsi adapter..9V 800mA bude idealny..samozrejme mozes pouzit aj 12V ale to je zbytocne..este tak 10V 800mA by mohlo byt..

praivo*
hodnocení

0x

Vyfoť tu baterii. Každá je jiná a nesprávným zvolením způsobu nabíjení můžeš udělat víc škody než užitku. Ty články totiž mohou uvnitř být zapojeny dvěma způsoby: buď 6S1P (vše v sérii --> 7,2 V, xyz mAh), nebo 3S2P (3 sériově spojené paralelní dvojice článků --> 3,6 V, 2×xyz mAh)).

lojzo*
pokial ide o rc modely,tak baterie su zapajane v serii to by si snad mohol vediet ked sa tu tak rozpisujes..v modely je motorcek na 6-9V a ked 6 baterii zapojis po 1.2V paralerne tak na vystupe budes mat 1,2V co je logicky somarina pretoze motorcekom by ani nepohlo..v takom pripade ako je paralerne zapojenie b ti stacila 1x 1.2V baterka a nemusis mat 6x1.2V..o prud v paralernom zapojeni sa tu nejedna..zober si jedna bateria ma 800mA tak 6 baterii by muselo mat 4,8A a k comu taky prud? Ten motorcek spotebuje mozno 300mA v hodine..takym prudom aky by podla tvojho uvazenia nastal pri paralernom zapojeni vies nabit 44Ah autobateriu za menej ako 10hodin.. A nemusis nic rozoberat,ked uz tam si chyt musltimeter do ruky a zmeraj si ake napatie mas na vystupe baterii a hned zistis ako su zapojene..ale na rc modeloch byvaju baterie oznacene ake napatie na nichje...
praivo*

Sérioparalelní zapojení ti nic neříká?

doplněno 14.05.13 16:49:

O proud se právě jedná. Nikdo neví, co je to za auto, a tedy ani odběr motorku, ze kterého by se dalo odhadnout zapojení článků.

Takhle můžu jen hádat, že to bude zapojeno sériově, protože články Ni-xx se obvykle paralelně nezapojují.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]