Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Led pásek při vypnutí světélkuje

Od: weka* odpovědí: 5 změna:

při vypnutí led pásků mi trvale lehce svítí...jak tento problém vyřešit?díky za rady

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
LEDky na síťové napětí to dělají. Svádí se to většinou na indukci. Někdo doporučuje paralelně kondenzátor, někdo odpor. Někdo odpojovat dvoupólově. U dlouhých přívodů to i tak nepomáhá.
Někdo to svícení ignoruje.

vospunt*
hodnocení

0x

přidej mezi led pásek a zdroj patřičný odpor ... do pásku jde více napětí než je žádané ... jaký tam máš zdroj? tak tím si vypočítáš jaký odpor tam máš dát

praivo*
Píšeš blbost. Tento jev je způsoben napětím, naindukovaným z okolních vedení, napětí zdroje s tím nemá nic společného. Navíc, i kdyby měl zdroj vyšší napětí, jak bys vysvětlil svícení při VYPNUTÉM zdroji?

smajlik
hodnocení

0x

No, jedna věc je indukce a druhá, jaký dotyčný používá vypínač... Já jsem měl kdysi takovou hrůzu, co jsem si přivezl z polska, s otočným potenciometrem a taky mi občas zůstal pásek svítit.

Nedávno jsem si objednal LED vypínač pest.cz/...

Je v tom zabudovaný i stmívač, blikač a kdesi cosi... super věc a za ty peníze...

Fachá mi to s 5m bílám páskem a od té doby nic nesvítí, leda když to svítit má :)

Ten vypínač vypadá zajímavě za ty peníze ale ceny pásků tam mají neskutečný. Konkrétně ten barevný 3528 přes 300 za metr to je výsměch. Před týdnem mi přišel celý 5m včetně zdroje a dálkového ovládání za 21$.
Abych ale nepsal Out of toppic. . . svicení po vypnutí musí být zaviněný indukcí. Energie se přeci sama od sebe v pásku objevit nemůže. Kdyby ano bylo by to první funkční perpetum mobile. Mě na jednom pásku taky měly asi tři ledky tendenci svítit po vypnutí ale jen pár minut. Zajímavý je že po výměně zdroje za tříampérový to najednou přestalo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]