Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Divné zvuky motoru pračky Indesit

Od: marek2135 odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, koupil jsem si pračku Indesit IWSE 61251 C a již při prvním puštění dělá motor divné zvuky. Při ždímání nic slyšet není, ale při samotném máchání je slyšet takový praskavý zvuk v motorku. Tento zvuk se dá velice přesně připodobnit jiskření elektřiny, nebo zvuku jako když něco sváříte (ale ne tak hlasitě). Zvuk je slyšitelný pouze když je motorek v chodu a pouze při nižších otáčkách (máchání), při ždímání, jak jsem již uvedl slyšet není, ale možná kvůli většímu hluku motorku, který to přehluší, to nevím. Pračka je nová a je ještě v záruce, jde mi o to, zdali je tento zvuk normální, abych nereklamoval něco, co je v pořádku. Kromě tohoto divného zvuku pračka pere normálně, otáčky nekolísají (jedou podle programu), není cítit spálená elektrika, ani při otáčkách 1200/min, ani když jsem zkusil prát na 1,5 hodinový program. Krom toho divného zvuku se zdá být pračka v absolutním pořádku. Prosím pokud někdo máte tuto pračku, podobnou, nebo máte jakékoliv zkušenosti s touto problematikou, budu velmi rád za nějakou reakci, je to moje první "moderní" pračka a tak nevím na čem jsem. Za reakce předem děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já mám Indensit snad 6 let, měnil jsem ložiska, v motoru uhlíky a také začaly nyní ty zvuky jak popisujete. Vše jsem kontroloval a snad to vydává řemen, jak přeskakuje ve vodících drážkách. Pračky jsou zdroje podivných zvuků. Tyhle zvuky registrujte neznepokojujte se, vždyt máte záruku.

petr2

Praskavý zvuk popsaný výše naše pračka Whirpool AWE ... vydávala 10 let a fungovala jinak bez problémů. Dnes jsem vyndal motor, abych vyměnil uhlíky a odhalil jsem zdroj tohto zvuku. Je to nějaká komponenta na konci hřidelky motoru. Dost možná je to nějaké čidlo polohy hřídelky. Když to čidlo podržím prstem, praskavý zvuk úplně zmizí a je slyšet pouze jemný šum tření ulíků. Nevím, co s tím provedu, asi to nechám a třeba to pojede dalších 10 let :o)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]