Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ni-Mh 300 mAh za Ni-Mh 2000mAh

Od: lipt* odpovědí: 10 změna:

Vlastním zahradní solární LED světla na dva AA Ni-Mh 600mAh po své životnosti (ikydž ve skutečnosti mají cca 300mAh). Chtěl bych je zaměnit za Ni-Mh 2000 mAh. Bude někde problém?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
problém nebude, jen je taková kapacita zbytečná, ten panýlek to nikdy na plnou kapacitu nenabije :)
lipt*
hodnocení

To Mikihans: rozdíl v ceně článku s kapacitou cca 8oo mAh a 2000 mAh je zanedbatelná.

martinhajek*
Nabije. Za čtvrt roku na sluníčku v pohodě...
lipt*
hodnocení

To Martinhajek: nejde mi o nabiti za nějakou dobu, jde mi o to, zdali si ten solární panýlek poradí s vyšší kapacitou článků. Není přeci problém články předem nabít a poté do světla vložit..

hodnocení

0x

Úměrně zvětšení baterií bys měl zvětšit také velikost nabíjecího proudu. To znamená kolikrát větší kapacitu budou mít baterie, tolikrát více solárních panelů potřebuješ pro nabití bateií za přibližně stejnou dobu.

Zapiš si jak dlouho vydržely baterie s kapacitou 600mAh a po nějaké době to můžeš porovnat s výdrží baterií 2000mAh.

Já bych spíš než velkou kapacitu baterií vybíral takové, které se během dne dokáží nabít.

lipt*
hodnocení

To Colombo: na solárním zahradním LED světle neumím ještě nabíjecí proud jakýmkoliv spůsobem ovlinit :)

praivo*
hodnocení

0x

A jsi si jistý, že to jsou NiMH? Já jsem v podobném světle našel NiCd.

lipt*
hodnocení

Články jsou opravdu Ni-Mh

zabu
hodnocení

0x

Ničemu to nevadí. Jen nebudou články plně nabité. A nebo budou nabité, a ty předchozí byly přebíjené. Kdoví kolik energie ten solár dává.

lipt*
hodnocení

To zabu: OK, taky si to myslím, dík.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]