Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zachování naladěné stanice při vypnutí rádia

Od: brnno odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

mám autorádio Pioneer DEH-2000MP, když naladím stanici a vložím do paměti, tak se mi i přes toto vložení vždy vytratí při vypnutí autorádia. Poradíte s jejím uchování?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

macka80*
hodnocení

0x
Já teda přesně nevím měla jsem stejný problém ale delat mi to elektrikář musí tam být zapojena paměť ale jak to udělat netuším
tomasm
hodnocení

Díky moc, za tip. Obrátím se na nějaký servis.

hodnocení

0x

No to je sice pekne ale mohl by jsi napsat zda to je zapojene nove nebo uz dlouho a prestalo to behat... Uz jsem tu pripojeni autoradia nekde psal, jsou tam dvoje plus napájení, jedno stálé, tam je pripojena paměť a druhé buď taky stálé a nebo přes klíček. Čili bych řekl že nemáš připojenou paměť...a nebo máš ale špatně- přes vypínaný okruh

tomasm
hodnocení

Díky moc za tip, je to zapojeno nově a vůbec se to nerozjelo. Zkusím dle tvé rady.

miljan*

Kdo to zapojoval?

tomasm
hodnocení

Zapopjoval jsem to já a vůbec se to nechytlo. Rádio naladím, ale nedrží dlouhodobá paměť, když vypnu motor.

miljan*

kaja*
hodnocení

0x

Já teda dost dobře nechápu co řešíte... rádio se rozladí když kopnete do toho ladicího kolečka a je jedno jestli je rádio přitom zapnuté nebo vypnuté. Nejlepší je označit si na ukazateli kde ty stanice jsou..

al bunda*

Ladící kolečko? Značky na ukazateli? Ty jsi přišel/přišla z poloviny minulého století? *smich*

kaja*

To asi těžko, mám v autě rádio z roku 1980 a plně tranzistorové a rozladí se když nedávám pozor při nastupování a kopnu do něj.. a pokud vím tak všechny rádia fungují na stejném principu jako třeba domácí gramorádio.. A tam jsem to ladění i spravoval když byl přetržený špagát tak vím o čem mluvím..

OK, srandy bylo dost,ale teď vážně :P

al bunda*

A auto je embéčko z roku 1966...
Díky, ale tady se mluví o rádiích a o autech, jako fór to ovšem bylo fakt dobré.
Hezký den.

hodnocení

0x

Není to auto náhodou z koncernu VW? Třeba ve Fabii jsou z nějakého důvodu přehozené kontakty trvalého napájení a napájení od zapalování na ISO konektoru. Při vypnutí zapalování se vymaže paměť radia, nehledě k tomu, že tento přívod není stavěný na velké odběry.

kermitek
hodnocení

0x

Asi máš blbě zapojené rádio. Tuším červený drát přímo od baterky, žlutý se připojí na klíček (12V pouze s klíčkem). A hnědý je kostra (-). Anebo připoj červený a žlutý spolu na baterku. Ale jedno nezapomeň, použij pojistku nejlépe v prostoru co nejblíže baterie. Jinak ti může pěkně shořet při případném zkratu autíčko...12V totiž dokáže být pěkně vostrých, hlavně z olověných akumulátorů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]