Nejste přihlášen/a.
Zdravím, včera jsem pustil naší tv a zarazilo mě že obraz byl v zelenorůžové barvě. Zkoušel jsem naladit barvy ale nepomohlo to, stejně jako dát jasnější obraz. Tv je stará asi 7 let, značka Praktik. Nevíte někdo čím bych mohl barvy vrátit zpátky? Může tam být něco prasklého, vyhořelého, nějaká součástka, pojistka? Díky za rady...
A není napojená do settopboxu scartem? Dost běžné, že zlobí na scartu kontakt - stačí "zakvrdlat" oběma konektory scartu a závada bude pryč.
vypadá to na nefunkčnost emitoru pro modrou barvu, nebo jeho elektroniky. Nemyslím si, že se ještě dnes vyplatí CRT TV opravovat. Pokud se Vám na to podívá někdo známý a řekne co a jak tak dejme tomu, ale v servisu by to byly asi vyhozené peníze.
doplněno 10.05.13 13:58: mowla: já ti věřím naopak potěší, když něco napíšu a zjistím že má někdo stejný názor jako já
Zřejmě ´odešlo´ zpracování modré (barvy jsou složeny ze tří ´základních´ - Modré, Zelené a Červené) - ale možností kde, je vícero. Navíc nejde o žádný ´zázrak techniky´. Pokud nemáš někde ´poblíž´ opraváře-nadšence (oprava v běžném servisu se - podle mne, nevyplatí), asi ti doporučím její nahrazení nějakou modernější.
doplněno 10.05.13 13:57: Mikihans: Já neopisoval...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.