Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chránič a světla

Od: mettaxa® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, mám problém...na zahradě jsem natahal kabel a zapojil asi 10 světel a to vše na ja jeden jistič 10 a na proudový chránič "Bonega" 3 fáz, prolém je, že vše funguje jak má třeba 3 dny, ale pak zjistím že je chránič spadnutý a prostě nejde ani za boha nahodit, ikdyž vše vypojím, vyndám chránič, tak ani tak nejde nahodit...ale když ho nechám dejme tomu 2 dny, tak pak najednou už zase nahodit jde a takhle se to opakuje pořád dokola, chránič sem vyměnil, ale dělá to i nový od stejného výrobce, tak se ptám, zda je to prostě šmejd a nebo je tam někde chyba...v zapojení určitě není, ale může to být třeba že se tam dostala voda? přeci jen je to venku a není to dostatečně izolované, po odšroubování světla, je tam dost vlhko a rosa...děkuji za odpovědi

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Je třeba říct, že informací je poměrně málo. "natahal jsem asi deset světěl", je velmi obecná informace

Primárně bych hledal přeci jen problém v instalaci.

Pokud ale chránič nejde nahodit i přesto, že je naprosto odpojený od všech vodičů (pokud jsem tedy správně pochopil text otázky), je jistě vada v chrániči.

tr
hodnocení

0x

Zdravím, je to chybou instalace, pokud někde zkondenzuje voda, tak to prostě hodí skrat a chránič vypadne. Nejsem sice elektrikář, ale vím, že instalace osvětlení a zvláště pak venkovního má dělat profesionál, vše musí být opatřeno patřičným krytí (např. IP 65-pouze příklad označení) a to ještě musí být plast. krabice a kabely odolné mrazu- předpoklad celeročního provozu.

koudalak*
hodnocení

0x

Teda taky to moc nechápu. Jestli prouďák vyndáš úplně ven bez jedinýho drátu, a nejde nahodit - tak je prostě špatnej. Na druhou stranu jestli to dělá co píšeš, že po pár dnech to padá a nejde nahodit, než to trochu vyschne - tak to je klasika... Takže bez víc informací těžko poradíme.*nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]