Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení TV a Receiveru

Od: zdenda* odpovědí: 11 změna:

Zdravím,

prosím o radu, chtěl bych poslouchat lepší zvuk, než ten co jde z TV.

Když připojím TV k AV reveiveru HDMI kabelem tak je ticho po pěšině.

Je možné, že tři konektory HDMI na telce, jsou jen vstupní?

Oni nepočítají, že by někdo chtěl poslouchat lepší zvuk než ten nic moc?

Děkuji za radu.

Zdeněk

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, chyba bude asi v nastavení přístrojů. Musíte projít nastavení v menu TV pro výstup HDMI a v zesilovači nastavení pro vstup. Zkontrolovat kabel a zapojení nebo se podívat do manuálů obou přístrojů - tam to bude popsáno. Jinak by to neměl být problém. Zdravím!

zdenda*

Taky jsem si myslel, že v MENU TV bude nějaké nastavení HDMI vystupů či vstupů, ale bohužel tam fakt nic takového není.

olaf71*
hodnocení

0x

jak je psáno níže,projít nastavení. co máš za AV receiver a TV? dalo by se použít i jiná audio propojení. já mám audio signál vytažený z DVD přehrávače, ze sat.receiveru každý zvlášť optikou

martinhajek*
Samozřejmě. Prakticky každý dnešní receiver má SPDIF/TOSLINK výstup a každá běžná AV centrála má odpovídající vstup. Tahat to po HDMI je ptákovina.
zdenda*

Co je ptákovina, trochu nechápu zase já.

Co má společného "SPDIF/TOSLINK výstup" u receiveru, když se bavím o výstupu zvuku z TV.

Taky nevím co má společná AV centála, společného z dotazem. Nevím co to AV centrála je, tuším, že myslíš asi "multimediální

centrum", ale ani o tom nebyla řeč.

Samozřejmě, že receiver má 3 možnosti digitálního vstupu (SPIDIFy-nevím zda i ten co jde po HDMI se takto nazývá) OPTICKÝ-KOAXIÁLNÍ-HDMI.

A jeden analog.

Při přehrávání filmů, pouštím z noteboku signál kabelem HDMI přes receiver, kde mi hraje zvuk 5+1, do TV, kde mám vstup přeplý na HDMI.

Když přepnu TV na normální provoz, myslel jsem si, že by snad na HDMI mohl být zvuk, který by šel zpět do receiveru.

Očividně na žádném ze tří HDMI zvuk výstup není.

Z telky ho dostanu jen optickým výstupen, který, jak jsem už zjistil je přítomen, a tak to mám teďkaj zapojené.

martinhajek*
Ano, takže to máš zapojené PŘESNĚ tak jak jsem napsal.
AV centrála je AV centrála, multimediální centrum je něco trochu jiného. Receiverem jsem myslel něco z čeho ti leze zvuk pro zpracování, přehlédl jsem že u tebe je to přímo televizor a že tedy zvuk chceš do dekodéru dostat z něj.
Já mám takto spojený satelitní receiver a deset let starou centrálu ONKYO a to jen kvůli koncertům na některých německých stanicích co vysílají 5.1 AC3 stopu.

Logicky. Proč by běžná televize měla mít HDMI výstup?

zdenda*

Logicky. Proč by běžná televize NEměla mít HDMI výstup?

Ale vážně, když může mít TV tři HDMI vstupy, proč na jednom nemůže být i výstup, když může mít desítky kokotin, které nikdo nepoužívá.

Vím, má opto výstup, ale ne každý starší přístroj (zesák a pod.) má opto vstup...

No pokud by HDMI výstup TV měl být určet například k předávání digitálního nekomprimovaného audio a video signálu z televizního vysílání do jiného přístroje, tak ano. Ale myslím, že tohle je trochu mimo.

frantisekpetru*
hodnocení

0x

HDMI vstup na TV by musel míti označení "HDMI-ARC" (neboli AudioReturnChanel, mrkni do návodu nebo napiš přesný označení TV). Jen takto označený umí posílat zvuk z TV ven do jiného zařízení.
Pokud tuto funkci (toto označení) žádný z těch tvých 3 HDMI vstupů nepodporuje, pak zbývá jedinně již zmíněná optika.

petrverner

Dobry den, resim totozny problem. Koupil sem si receiver Sony + stereo repro sony. Televizi mam pul roku starou smart LG, ktera ma HDMI(ARC) + receiver Sony ma taktez HDMI ARC. Kdyz vsak propojit receiver s TV a ma televizi v menu vypnu interni repro a predpnu na optika/ARC, tak stejne zadny zvuk nejde... Coz mi prijde trochu divne.. Preci neni reseni, ze si pobezim koupit optiku, kdyz obe zarizeni maji ARC... :( Ale uz si fakt nevim rady :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]