Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nabíjení mobilu v přírodě

Od: kkozelik* odpovědí: 22 změna:

Ahoj, potřeboval bych nabíjet telefon když jsem celý den mimo el. síť. Dřív jsem to řešil tak, že jsem nosil na zádech v batohu notebook a nabíjel telefon přes něj. Hodně jezdím na kole. Neexistuje nějaké dynamo na kolo, které nabíjí nějakou externí baterku a ta baterka pak mobil, případně aby to bylo i přímo. Je mi jedno jak by se to vyřešilo. Záleží mi na ceně. Mám Sony Ericsson Arch S. Děkuji

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den, zkuste solární nebo indukční nabíječku (pomalejší nabíjení), také existuje malé dynamo (1 minuta točení kličkou 5 minut provozu), ale pokud chcete standartní rychlost nabíjení jako u el. sítě tak si kupte bezdrátový zdroj. Bezdrátový zdroj je napájení pro mobil na cestách (cca na 1-3 plné nabití telefonu). Vždy před cestou ho nabijete přes síť a až Vám bude docházet šťáva v mobilu tak ho nabijete (kdekoli), tím si prodloužíte pohotovost mobilu 1x-3x a to je myslím celkem dobré.

pcmaniak:

co máš pořád s tou indukční nabíječkou? :D A to dynamo na kličku má ten poměr obráceně 5 minut točení minuta provozu a to ještě s bídou jako přehrávač MP3 potichu do sluchátek *haha*

indukční nabíječku? není to náhodou zařízení do elektrické sítě, kdy se jen mobil nabíjí bezdrátově? Nedokážu si představit využití v přírodě, při jízdě na kole :-D

doplněno 02.05.13 00:26:

bmbx: nehledě na to, že když si potřebuju zavolat, napsat SMSku, nebo cokoliv jiného, musím ten telefon zvednou i s tou "podložkou" a nebo přerušit nabíjení *smich*

mikihans:

no právě, je to nesmysl, který lze aplikovat u Iphone, nebo dodatečně zabudovat i na jiný mobil. Na jiném mobilu je to pomocí přídavného "baťohu" na zádech mobilu, nebo výměnou akumulátoru co to má v sobě (takže akumulátor je o to menší a tedy má menší výdrž). Je to opravdu přínosné *haha*

doplněno 02.05.13 00:34:

Docela mě pobavilo když jsem u takové nabíječky viděl napsáno ...indukční nabíjení, zabrańte změti kabelů...:)

hodnocení

1x

Mobil nevydrží jeden den bez nabíjení? Nosit na zádech noťas kvůli dobíjení mobilu je podobné, jako tahat za osobním autem dvoutunovou cisternu kvůli tankování. Tohle už vykazuje patologické znaky na mobilních technologiích. A dynamo na jízdní kolo k dobíjení telefonu je už opravdu diagnoza.

Tak to potom jsem fakt už asi pacient

když na fichtlovi mam zesilovač a usb pro telefon a k tomu 12V baterka co se dobíjí provozem :D

tesyk*
hodnocení

1x

A co takhle koupit moto baterii cca 12V/7Ah + autonabíječku pro mobil? Kolo to uveze a máš vystaráno.

ohneta*
hodnocení

0x

Koupit druhou baterku?

kkozelik*
hodnocení

chtěl bych nějaké řešení při kterém nebudu muset řešit spotřebu energie vůbec.. nejlépe bych měl připevněný mobil na řídítkách, rozsvícený displey neustále, zaplou GPSku, zaplé datové přenosy.. s touto spotřebou bych musel mít těch baterek aspoň 10 na celý den

pearmonik*

nebo lepsi tel :) mel jsem objednany tel s 3600 baterkou jen uz nebyl skladem ale jsou i urcite s vetsima a pak jsou jeste pridavne baterky, ted mam jen 2500mAh + nahradni baterku a jedna baterka vydrzi 7 hodin na 5.7 palcovem displeji u 65% osvetlenia to mam relativne vykone ctyrjadro to tez neco zere, wifi, gps a net porad zaply a hraju na tom obcas hry, obcas net a posloucham hudbu. U 4,7 palcu s 5000mAh baterkou by nemel byt zadny problem mit ho zaply nonstop 24 hodin

artik*
hodnocení

0x

mam dobíječku na slunce

kkozelik*
hodnocení

jak to funguje? když zrovna třeba nesvítí maximálně slunce, neodnáší to baterka v mobilu? kolísání napětí atd?

noviny*

Tuším, že tyto solární nabíječky mají vlastní akumulátor, který nabíjejí a až z tohoto akumulátoru se nabíjí zařízení, které připojíte. Takže to odnese "baterka" v samotné nabíječce a ne v mobilu.

Kdybys byl talent na elektroniku a dokázal spíchnout regulátor napětí abys při plným slunci mobil neodpálil, tak se dá v číně objednat fontánka do rybníčku za 11us$ Ta má solární panel 15x15cm.to je na kolo přijatelná velikost a cena je víc než mírná.

hodnocení

0x

Já mám kuchnuté 6-článkové notebookové baterky, ty mají 12V (jmenovité napětí 11,1V, nabíjecí napětí 12,6V). Jen to chce nějaký zdroj a přesné napětí na jejich dobíjení.

Na nich mám přidělaný konektor a mám je jako víceúčelové (např. k napájení rádia, svítilny,..) a další je právě měnič na 5V (poslouží obyčejná nabíječka na mobil do auta z aukra, nejlépe s USB výstupem) a z ní si nabíjím mobil.

Bez problému to vystačí na 8 nabití (mé 1 Ah baterky v mobilu), víc jsem ani nikdy nepotřeboval.

doplněno 01.05.13 21:09:

dále mám solární panel vlastní konstrukce, 30x20 cm (mimo jiné), opět se stejným konektorem, takže když nepotřebuju být zrovna úplně mobilní a svítí sluníčko, jen přehodím měnič z baterky na solární panel a mobil se vesele nabíjí dál.

pearmonik*
hodnocení

0x

takovych hracek je plno, i kdyz k nam se asi moc nedovazi, elektorniku uz beru nejradeji z ciny, tam maji nej cenu/vykon a obrovsky vyber a pokud se neco zaplati i za dopravu tak to dovezou do tydne i driv dx.com/...

majsterjoe*

to je hezke, ale ucinnost takoveho vyrobku z me osobni zkusenosti nulova. Proste s tim mobil nenabije.

Ja bych to resil nabojenim po hospodach. Kazdy cyklista, turista se nakonec ukaze v hospode, a tam takova hadinka na dobiti staci.

hodnocení

0x

Jedno z možných řešení je mít telefon vypnutý a zapínat ho jen když si nutně musíš zavolat. Tak ti vydrží i týdny bez nabíjení...

"nejlépe bych měl připevněný mobil na řídítkách, rozsvícený displey neustále, zaplou GPSku, zaplé datové přenosy"

buss
hodnocení

0x

Nevím, na kolik volt ten mobil je, ale šel by sluneční panel a popř. stabilizovat napětí. Pak třeba monočlánky aj..

Viděl bych to ne solární článek umístěný někdy na kole?

a k tomu step down měnič s baterii pro případ že nebude svítit sluníčko

jinak mobil se napájí 5v mam ho taky

hodnocení

0x

"nějaké dynamo na kolo..."

Zkoušel jste někdy šlapat na kole s připojeným dynamem? Myslím, že byste se brzo odnaučil telefonovat *smich*.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]