Nejste přihlášen/a.
ahoj, mám mobil HTC desire x a přemýšlím, jak se asi mám chovat k baterii - jak často jí nabíjet, co dělat a co nedělat. Jenže mám pocit, že už je asi pozdě.Jak často Vy nabíjíte telefon? Je prosím Vás normální, že když si večer vyndavám telefon z nabíjení, ráno se podívám a koukám, že se vybilo tak 3%. Jindy je to třeba jinak, prostě tak okolo těch 3% - 10% se vybije za noc. Dnes to bylo jako vždy - probudil jsem se - měl jsem asi 94%, ve škole jsem nehrál, mobil byl pořád v kapse a teď mám 54% - to znamená, že za asi půlku dne se vybila polovina baterie. Je už pozdě vymýšlet něco na prodlužení životnosti? trochu jsem se rozepsal tak díky za každou odpověď ;D
Zalezi na tom jak dlouho uz mobil resp. baterii mas. Litiove baterie jsou v podstate nenarocne a nejsou moc nachylne na nespravne zachazeni, no drive nebo pozdeji se opotrebuji. Po tech dvou letech nelze cekat ze baterie bude drzet jak nova, bez ohledu na to jak jsi s ni zachazel. Taky jsem slysel ze HTC desiry maji s bateriemi nekdy problem, tusim se prehrivaji nebo tak nejak, zkus si o tom neco vygooglit.
Zdravím, mám HTC WIldfire S, mám ho přes rok, nabíjím každý den přes noc, večer zapojím ráno vytáhnu, zatím nepociťuji žádný rapidní pokles kapacity baterky.. rozhodně bych nešílela z toho, že se baterka zničí takhle rychle u smartphonů je takováhle výdrž co vy popisujete myslím v pořádku a co se týče nabíjení, tak je to o názoru, někde se dočtete, že je lepší dvakát vybít telefon napůl a nabít, než vybít úplně na trout
chovejte se přirozeně, nabíjejte dle potřeby a myslím, že není čeho se obávat..
hezký den
jak píše bruno, tak nejen desiry, i Wildfire se někdy tak přehřeje, že se nedá držet v ruce, jinak ještě doporučím pokud byste měl nějaké dotazy ohledně svého telefonu můžete zavolat na bezplatnou linku htc 800 700 741, kde vám rádi poradí kdybyste měl nějaký problém nebo otázky
To buďte rád, mě se přehřívá poslední dobou dost často, ale říkám si, dokud je telefon v záruce tak je to ok :D
To se nejspíš ohřívá telefon záneprázdněný hrou a od toho baterie a to je zcela normální. Když se nabíjí baterie tak se ohřívá, ale teplo se stačí rozptýlit do těla telefonu, když je telefon zahřátý nějakou náročnou aplikací nemá se kde teplo rozptýlit a pak se to jeví všechno hodně zahřáté.
Měl jsem N3110c ,nyní ji má syn.Výdrž se snížila s nějakých 5-7 dnů na 6-5 dnů (dle volání a dalšího použití)téměř vždy byl na nabíječce když si o to řekl (při prvním pípnutí).
PS není to nějake chytrej ani s dotykáčem ale obyč MT v soudobém standartu (MP3 radio a foto)
doplněno 01.05.13 09:04:PPS manželka má šestiletou N6131 a baterka je také stále v dobré kondici.V minulosti na alcatelu baterie 3 roky a dceři v něm nová vydržela jen rok (byla to NiMh nikoliv LiPol nebo LiIon),jen tím že dal na nabíječka kdy ji to napadlo a ne když potřeboval!
doplněno 01.05.13 14:53:To Praive-jak jsempsal šlo o NiMH ,teda baterii s pamětovým efektem ,který je de-fakto odvařil,protože nedodržoval žádné doporučení ohledně nabíjení a tím rapidně snížila životnost!
Baterie v mobilu se rozhodně nemůže zničit nabíjením v "nevhodnou dobu". Buď byla vadná baterie, nebo jí "pomohlo" ještě něco jiného.
doplněno 01.05.13 14:59:NiMH NEMAJÍ paměťový efekt, mají ho jen NiCd!
Ani poslední modely Ni-Cd netrpěly paměťovým efektem, navíc vytvoření paměťového efektu je hodně dlouhodobá záležitost a není nevratná.
doplněno 01.05.13 19:29:praivo:
Někdy v 94´ roce jsem kupoval náhradní Ni-Cd baterry pack k videokameře, kapacita stejná jako u předešlého, jen měl na krabičce "hrdě" uvedeno, že netrpí paměťovým efektem.
Dobrý den, u takového výkonného telefonu se tak malé výdrži baterie nesmíte vůbec divit. To co jste zde popisoval je zcela normální, pro úsporu baterie doporučuji dát mobil do nabíječky přes noc a ráno ho odpojit (ušetříte cca těch 3-10%). Pro úsporu baterie celkově existuje program na Google Play, jmenuje se Battery XL Free-Battery saver (je zdarma), tím by se Vám měla celková použitelnost mobilu na jedno nabití o něco navýšit. Každopádně tento mobil nemá špatnou baterii, i jako nový je stavěn jen na 1-2 dny výdrže, protože je opravdu výkonný.
Jedno procento bych opravdu neřešil :D
Mě telefon někdy ukazuje nabito při 98-99% a na 100% už se nevyšplhá, při dalším nabíjení zase 100% a tak stále dokola. Začal jsem používat rezervní baterku a k ní mám samostatnou baterku. Když dám čerstvě nabitou baterku do mobilu a zapnu jej tak ukazuje 97% - 3% energie si vezme náběh systému.
Podle mě se ta nabíječka při plném nabití vypne a když mobil ztratí to 1% z baterky tak to ani nepozná a začne zase nabíjet tak od 2-3% vybití.
Nabíjení Li-XXX by takto funguvat nemělo, akumulátor je pořád pod napětím nabíječky, když se srovnají napětí - neteče proud, k žádnému odpojování by nemělo docházet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.