Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Venkovní anténa - jak vybrat?

Od: jirka01* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den mám velkou prozbu poraďte jakou mám zvolit venkovní anténu jsem z Kladno okna na jich televizor led Samsung,teď používám pokojovou anténu a mám hrozní příjem GSM my ruší příjem a i třeba mikrovlnka tak bych chtěl zvolit venkovní anténu ale nevím jakou,předpokládám že nejblíž je Cukrák ale ostatní vysílače nevím tak prosím o radu moc děkuji.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

raadek*
hodnocení

2x
Chlape! Takhle ti neporadíme. Jestli se ti nechce utrácet za odborníka, koukni jaké antény mají sousedi. Popřípadě to zkonzultuj s nimi.
jirka01*
hodnocení

Na našem paneláku na té straně co mám okna jen jeden člověk satelit jinak tu nic není a na Prahu okna nemám?

hodnocení

2x

Cukrák má 100 kW, hoď na okno síto, namiř někam mezi jiho-jihovýchod a jihovýchod (asi třicet stupňů od jihu doleva) přibližně a máš to.

jirka01*
hodnocení

A mám koupit malou síťovku nebo větší,a musí být ta síťovka nebo můžu použít jinou která není tak nápadná na okně například tuto

Philips SDV8622/12

S těmi krabičkami zkušenosti nemám, ale jinak by mělo stačit malé síto bez zesilovače. Záleží ovšem na místních podmínkách. Vzhledem k tomu že Cukrák-Kladno je 30 km a vysílač 100kW a já přijímám signál ze 100 km stejného výkonu a to ještě odrazem bez přímé viditelnosti, tak si troufnu tvrdit, že můžeš přijímat i na kus drátu.

doplněno 30.04.13 06:57:

Já osobně bych koupil symetrizační člen (50 kč), k němu přidělal koax a kousek drátu, vyzkoušel, a kdyby to jelo, tak to dal do krabičky a schoval pod parapet.

hodnocení

0x
Na získání určitého přehledu o anténách a televizním vysílání si můžete přečíst třeba digitalnitelevize.cz/...

olaf71*
hodnocení

0x

v paneláku se připojit na funkční společnou anténu, nebo anténu natočit na Žižkov. Žižkov je v Praze, tj. cca.jihovýchodně od Kladna

jabraka*
hodnocení

0x

Zrovna jsem napsal,že nejblíž máš Rakovník,na Cukrák je daleko a přes hory.I Praha je dostupná.

JABRAKA

Žižkov vysílá vertikálně pro městskou zástavbu. 100 kW Cukrák je od kladna 30 km, Rakovník 25 km, 0,01 kW.

Jaké hory? 0,0 km Kladno---29,4 km Cukrák. Myslím ,že Cukrák je nejlepší volba, i když nevylučuji že i jiné by šly.

doplněno 30.04.13 19:13:

Nejnižší bod je Berounka u Černošic.

Venkovní anténa - jak vybrat?
olaf71*

bydlel jsem několik let u Kladna, ještě blíže k Cukráku a všichni tam chytali ze Žižkova

zajixxx*

ten Rakovník 10W, není to nějak málo? xD ... Když Cukrák 100 000W? xD

Nevím, já to nestavěl. První číselný sloupec je kanál, druhý výkon v kW. Zdroj: digitalnitelevize.cz/...

Venkovní anténa - jak vybrat? #2
martinhajek*
Co se ti na tom nezdá? 10W je běžný výkon městského opakovače.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]