Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na kolik přijde instalace tv-antény do domu?

Od: astik odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, poradí mi někdo prosím, na kolik přijde instalace tv-antény do domu? Šlo by o cca 5 přípojek (přízemí+patro+půda). Anténa stojí 700Kč a kabely cca do 1500Kč. Nevím, co je ještě potřeba a na kolik by asi přišla práce. Moc děkuji za odpovědi. ;)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Pro takový rozvod signálu by bylo potřeba zajistit televizní anténu širokopásmovou,doplněnou i širokopásmovým zesilovačem.Širokopásmové proto,že DVBT vysílání je realizováno v šíři pásma až 8 MHz.To už dřívější antény a zesilovače nejsou schopny bez útlumu okrajových kanálů zvládnout.Pak je potřeba pásmový rozbočovač pro svodový kabel a účastnické zásuvky pro každého uživatele.Je to poměrně náročné a ideální by bylo zadat podobnou práci specializované firmě,která provede i změření síly a kvality digitálního signálu v jednotlivých účastnických zásuvkách a v ceně mívá i záruční servis.

Dá se na odkazu uvažovat o těchto alternativách:

hofisat.cz/...

JABRAKA

kangaroo*
hodnocení

2x

Pokud jde o DVB-T příjem mám doma 4 přípojky (2x DVB-T tunery k počítači a 2x LED TV) na půdě přidělanou ještě původní analog anténu a od té vede cca 5m koax kabel do aktivního rozbořovače a pak cca 5-8m (4kabely) sledování je OK, ale pokud bychom všichni sledovali najednou nějaký slabší multiplex už by to házelo občas obraz chyby. Proto ještě mám DVB-S s LNB 4 výstupy, tak vše OK. Tohle řešení mě stálo jen klubko koax kabelu + koncovky + rozbočovač cca 500Kč.

astik
hodnocení

Díky všem za odpovědi. :)Mně šlo jen o přibližný výpočet - týká se to nového domu, kde jsou již připravené "zásuvky" pro tv, ale musí se to samozřejmě vše zapojit - kabely, anténa ... Chápu, že každý to má trochu jinak, ale zajímalo mě, jaká by byla předpokládaná cena - zda 1000Kč... 5000Kč... 10000Kč... *sok**smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]