Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kabelová TV vs DVB-Tuner

Od: salamoscv odpovědí: 5 změna:

Pokud jsem připojen na kabelovou TV musím si k TV pořídit dekodér digitálního vysílání DVB-Tuner?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Až pokud by Váš poskytovatel začal vysílat digitálně.Většinou již přijímají dig.signál,ale stejně ho převádějí do analogu.Ale pozor musíte rozlišit mezi různýma druhama tunerů!

DVB-T pro pozemní(terestrické)vysílání

DVB-C pro kabelové vysílání

DVB-S pro satelitní vysílání

jabraka*
hodnocení

0x

Nemám moc zkušeností se satelitním příjmem,ale myslím si,že satelity nakonec i kabelové sítě,vysílají televizi digitálně.Jinak by ztrácely smysl.Tuner,jímž je signál přijímán,převede do televizoru obraz v analogové podobě.Set top box pro pozemní vysílání DBV T nepotřebuješ a ani po přechodu pozemních vysílačů na digital jej potřebovat nebudeš.

JABRAKA

Kabelový sítě podle mých zkušenosí moc digitálně nevysílají vím např že UPC ano ale ne všude a ne celou nabídku.Satelit je bez debat dneska všechno digitálně(až na pár vyjímek postupně mizejícího analogového vysílání na Astře 19,2 stupně-jen německý programy.)Dovolím si těžce nesouhlasit s poslední Tvojí odpovědí protože set-top-box budeš pro pozemní digitální vysílání potřebovat když přijímač(TV) nemá digitální tuner! A bohužel většina televizorů v domácnostech má jen analogový tuner! I v obchodech jsou dnes levnější televizory jen s analogem! Pozor proto při koupi televizoru!

jabraka*

To Dexx:

Nevím,s čím chceš nesouhlasit.Dotaz byl,:"Budu pro tv z kabelu potřebovat digitální tuner?"A já jsem odpověděl,že ne.

JABRAKA

jabraka*

Ještě jednou jsem si přečetl svou odpověď a konstatuji,že jsem to asi napsal nepřesně.Měl jsem napsat,STB,určený pro pozemní vysílání.Tím jsi to špatně pochopil.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]