Nejste přihlášen/a.
Pokud jsem připojen na kabelovou TV musím si k TV pořídit dekodér digitálního vysílání DVB-Tuner?
Až pokud by Váš poskytovatel začal vysílat digitálně.Většinou již přijímají dig.signál,ale stejně ho převádějí do analogu.Ale pozor musíte rozlišit mezi různýma druhama tunerů!
DVB-T pro pozemní(terestrické)vysílání
DVB-C pro kabelové vysílání
DVB-S pro satelitní vysílání
Nemám moc zkušeností se satelitním příjmem,ale myslím si,že satelity nakonec i kabelové sítě,vysílají televizi digitálně.Jinak by ztrácely smysl.Tuner,jímž je signál přijímán,převede do televizoru obraz v analogové podobě.Set top box pro pozemní vysílání DBV T nepotřebuješ a ani po přechodu pozemních vysílačů na digital jej potřebovat nebudeš.
JABRAKA
Kabelový sítě podle mých zkušenosí moc digitálně nevysílají vím např že UPC ano ale ne všude a ne celou nabídku.Satelit je bez debat dneska všechno digitálně(až na pár vyjímek postupně mizejícího analogového vysílání na Astře 19,2 stupně-jen německý programy.)Dovolím si těžce nesouhlasit s poslední Tvojí odpovědí protože set-top-box budeš pro pozemní digitální vysílání potřebovat když přijímač(TV) nemá digitální tuner! A bohužel většina televizorů v domácnostech má jen analogový tuner! I v obchodech jsou dnes levnější televizory jen s analogem! Pozor proto při koupi televizoru!
To Dexx:
Nevím,s čím chceš nesouhlasit.Dotaz byl,:"Budu pro tv z kabelu potřebovat digitální tuner?"A já jsem odpověděl,že ne.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.