Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Externí disk

Od: benka* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den.

Vlastním tv lg 47lm670s a potřebuji poradit jaký koupit externí disk. Má někdo s tímto zkušenost?

Děkuji všem.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, podle informací z internetu je vcelku jedno, jaký ext. HDD připojíte. Bude připojen do portu USB a měl by být přehráván záznam z filesystému FAT32 i NTFS, tedy to samé jako pro PC.

Pokud se bude na ext. HDD nahrávat, tak TV tento HDD bude formátovat na svůj filesystém, data na HDD budou smazána a takto zformátovaný HDD již nebude viditelný pod OS Windows. HDD pro nahrávání (i USB flashka) má být větší než 40 GB - jinak nahrávání nebude fungovat. Jinak řečeno - ten např. film na HDD po nahrání nepůjde přehrát v PC, protože PC nenajde ten HDD. Tato informace většinou majitele TV šokuje, ale měla by být uvedena i v manuálu k TV. Zdravím!

Bene prosím upřesni - proč by měla fleška být větší než 40 GB, jaký formát se může vyskytovat? TV Hyundai jsou známé tím, že nahrávky kódují, ale že by HDD pak nebyl vidět v PC?

doplněno 26.04.13 01:06:

STB nahrávají do běžného MPEG-TS

ben®

Dobrý den, nejde o ten formát nahrávaného souboru, ale o to, že TV si na HDD (flashce) pro nahrávání musí vytvořit vlastní filesystém (asi UDF). Tak, jako OS Windows vytváří FAT32 nebo NTFS. A filesystém UDF neumí OS Windows a ani OS Linux načíst, takže se HDD k PC nepřipojí. Není to nic nového, toto jsem měl u svého starého STB s možností nahrávání na HDD. Byl k tomu ke stažení speciální software a až pak byl HDD v PC načten a data (soubory TS) se mohla zpracovat v PC. Zda je tento software dostupný i pro tuto TV nevím. A nějaké informace k této TV jsem našel i v poradně jednoho známého obchodu - citace: "pokud jste externí disk použil pro záznam TV vysílání tak si jej TV zformátovala pro tyto účely. Takto formátovaný disk není možné rozpoznat v PC. Pokud jej chcete opět v PC používat tak jej budete muset v počítači opět zformátovat." nebo "dle informací v návodu je možné nahrávat na externí pevný disk s kapacitou 40 GB a více." a také "nebude fungovat funkce Timeshift, jelikož vyžaduje 40 GB volného místa." Zdravím!

hodnocení

0x

Já mám LG 32LS570S a právě kvůli nejasnostem (ale hlavně kvůli tomu že dneska dělá prodavače kdejakej hňup co má má do zadele díru a neví o prodávaným sortimentu zboží víc než to že se to strká do zásuvky na 220 nebo kolik to tam vlastně teď teče) doteď nevím jakej harddisk si mám pořídit aby se filmy daly přehrávat (třeba i po nějaké konverzi) i v kompu.

ben®

Dobrý den, úroveň znalostí některých prodávajících je žalostná. Je vždy dobré hledat raději informace i jinde. Ten ext. HDD je lepší s vlastním napájením a nemůže být problém s tím, že po připojení k USB v TV nebude dobře pracovat. V USB je 5 V a někdy ten ext. HDD (velkokapacitní) neroztočí (jako i u PC). Na ten HDD u TV se nahrává film ve formátu TS. Tento formát je možno přehrávat i bez konverze (např. na AVI) v PC (např. přes KMP nebo VLC), ale konverzí se ten soubor může značně zmenšit. Základní problém je, jak ten soubor TS do toho PC dostat z toho ext. HDD, když ten není po připojení k PC viditelný. Jinak řečeno, musí se asi najít software, který po instalaci do PC umožní rozpoznat HDD s filesystémem UDF. Měl by ho nabídnout výrobce TV ke stažení (to byl můj případ s výrobkem SIGMATek), ale nevím, zda to je takto i u LG. Našel jsem i nějaký návod (viz odkaz), ale nezkoušel jsem ho. Snad to někomu pomůže připojit HDD s filesystémem UDF do PC.

pkc.blog.cz/...

kangaroo*

Nahrávat se dá na téměř jakýkoliv flashdisk co má aspoň min. rychlost zápísu 5MB/s. Problém je, že většina nahrávek je kódovaných pro typ a danou značku přístroje. Proto je vhodnější si koupit tzv. linux mašiny (satelitní přijímače, multimediální centra) které už v základu tuto funkci nemají nebo se instalací doplňku dají lehce obejít. Linux přístroje jsou na volném free softwaru a nejsou vázány nějakéma úmluvama výrobci a OSA atd... pokud ti nějakou levnou a pomalou flashku nevezme TV, existují flashdisk utility, které tu TV o*uraji a zápis půjde i když budeš mít disk 5MB/s a né 20MB/s. Ještě je možný přes neoficiální software TV hacknout a taky se tak dá částečně obejít kódování, ale je to nebezpečný, nezákoný a né vždy to funguje. Ale v dnešní době datových uložišt nevidím důvod si sám něco nahrávat, když to za pár hodin najdu na serverech jako uloz.to bezvadata.cz czshare.cz,...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]