Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení zásuvky + světla

Od: 28zdenek* odpovědí: 4 změna:

Zdravím mám vyvedené 3 dráty ( Černý , modrý , žluto) na zahradu . Chci v altánku zapojit světlo + zásuvku a chtěl bych to udělat nějak takhle . Fázy nulák a zemnící chci dát do krabice z krabice bych si vyvedl dráty pro zásuvku + světlo . Bude to dobře nebo mi poradíte jak? Dále bych se chtěl zeptat jaké by jste mi doporučili druhy vypínačů krabic a zásuvek které jsou vodotěsné a vydrží třeba déšet. Děkuji za odpověd

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Vypinač a zásuvku (i krabici pro svorkování) potřebuješ s krytím IP65 (proti prachu a ´cákající´ vodě), existují různé typy různých výrobců - a samozřejmě musí být správně použity a zapojeny.

Obecně ..."chci dát do krabice z krabice bych si vyvedl dráty pro zásuvku + světlo"... je to dobře, ale stejně si raději pozvi elektrikáře - jistota je jistota a elektrika je ve vlhku zvlášť ´kousavá´... Navíc - pokud si kabeláž atd. natáhneš sám, jde o práci doslova na pár minut.

jabraka*
hodnocení

0x

Abys měl zapojení podle normy ČSN,musíš venkovní instalaci chránit proudovým chráničem.

JABRAKA

28zdenek*
hodnocení

Drátý ven jsou vyvedené z domu takže chráněny proudovým chráničem musí být .

Pokud je to starší instalace, nebo to dělal domácí kutil, tak nemusí. Ověříte to tím, že se pokusíte změřit wadaskou napětí mezi fází a zelenožlutým drátem. Pokud je všechno jak má být, chránič vypadne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak zapojit světlo

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]