Nejste přihlášen/a.
Zdravím mám vyvedené 3 dráty ( Černý , modrý , žluto) na zahradu . Chci v altánku zapojit světlo + zásuvku a chtěl bych to udělat nějak takhle . Fázy nulák a zemnící chci dát do krabice z krabice bych si vyvedl dráty pro zásuvku + světlo . Bude to dobře nebo mi poradíte jak? Dále bych se chtěl zeptat jaké by jste mi doporučili druhy vypínačů krabic a zásuvek které jsou vodotěsné a vydrží třeba déšet. Děkuji za odpověd
Vypinač a zásuvku (i krabici pro svorkování) potřebuješ s krytím IP65 (proti prachu a ´cákající´ vodě), existují různé typy různých výrobců - a samozřejmě musí být správně použity a zapojeny.
Obecně ..."chci dát do krabice z krabice bych si vyvedl dráty pro zásuvku + světlo"... je to dobře, ale stejně si raději pozvi elektrikáře - jistota je jistota a elektrika je ve vlhku zvlášť ´kousavá´... Navíc - pokud si kabeláž atd. natáhneš sám, jde o práci doslova na pár minut.
Abys měl zapojení podle normy ČSN,musíš venkovní instalaci chránit proudovým chráničem.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.