Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jeskyně Výpustek - zabezpečovací zařízení

Od: mikihans® odpovědí: 3 změna:

Zdravím rádce. V sobotu jsem byl na exkurzi v jeskyni Výpustek, která sloužila jako sklad munice a továrna na součástky pro motory. Mimo samotnou jeskyni mě zaujal bezpečnostní systém venku, což jsou prý infračervené senzory, jak mi řekl průvodce. Víc jsem si chtěl poté dohledat sám, vyráběla to česká Tesla, ale bohužel se mi nepodařilo najít vůbec nic. Nevíte někdo tady, na jakém principu to vlastně fungovalo? Nebo kde by se o tom dalo dočíst víc? :) přikládám fotku samotného zařízení a pod tím typový štítek. Díky

Jeskyně Výpustek - zabezpečovací zařízení

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

3x

Infracervene senzory funguji an stejnem principu jako infrakamery. Tedy pri zmene teploty (resp emisivity) v jejich zornem poli vyslou signal.Pripadne to jde primo na obrazovku. Na tomto principu funguje vetsina dnesnich alarmovych PIR cidel.

cs.wikipedia.org/...

zabu
hodnocení

0x

Já bych to viděl na infra kamery, možná kombinované s normálními kamerou, a to nahoře může být infra reflektor. Zbytek - počítač se SW pro rozpoznání pohybu, a záznam, bude někde uvnitř zabezpečeného prostoru.

jardakrapas
hodnocení

0x

Zařízení pracovalo na principu vysílání infrapaprsku, optikou soustředěného do průměru cca 25 cm na vzdálenost až 200 metrů. Nad druhé straně byl opět přijímač, který přes optiku paprsek zachycoval a vyhodnocoval. Na ústředně se údaje vyhodnotily a na panelu se ukazoval stav zařízení a alarmy (jeden panel je vidět v krytu v bývalé místnosti velitele objektu). Tedy snímání nikoliv tepla,, ale paprsek neviditelného světla-něco jak současný (viditelný ) laser. Pokud by byl paprsek přerušen, zařízení vyhlásilo poplach, což v praxi znamenalo každou spadlou větev či zvířátko zatoulající se do areálu pod plotem:) Paprsek byl "natažen" kolem celého areálu, i v současnosti nepřístupné horní části areálu (v lese) Snado takto laicky postačí, o výrobě jinak nevíme o nic víc...Zdraví stálý zaměstnanec provozu jeskyně Výpustek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]