Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr zrcadlovky - amatér

Od: felda17 odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, jakou zrcadlovku z porovnání viz odkaz alfacomp.cz/... doporučujete na běžné domácí focení, dovolené, oslavy, rodina, něco málo z cest ...? Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Z Vámi jmenovaných jednoznačně Nikon D3100 s objektivem 18-105.Další dva mají základní objektivy "nic moc"..D3200 ještě navíc nesmyslné rozlišení 24MPix (zejména vzhledem ke špatnému objektivu).Není mi nicméně jasné, proč na "běžné domácí focení" chcete zrcadlovku.., když si ani neumíte vybrat jakou (tudíž Vaše fotografické zkušenosti nepokládám za dostatečné.DLSR v rukou neznalého člověka udělá leckdy víc škody než užitku.

Taky jsem měl chuť napsat, kdo si neumí vybrat, neměl by si zrcadlovku vůbec kupovat :)

hodnocení

1x

Když už se rozhoduješ, kup si jakoukoli, hlavně ne kompakt, i když to máš na takové to domácí žvýkání... S těmito fotoaparáty uděláš ne horší fotky, než s jakýmkoli kompaktem. Fotoaparát se má držet dvěma rukama a koukat přes hledáček, ať už fotíš cokoli..

doplněno 21.04.13 02:11:

Gratuluji, Ladin

"...a koukat přes hledáček"

Jenže kompakt s hledáčkem abys pohledal.

realista*
hodnocení

1x

Chci zrcadlovku...proto a proto. Jeden z nejdůležitějších důvodů - proč, je možnost výměny objektivů. V tom je podstatný rozdíl od kompaktu. Nákup kvalitních objektivů přijde asi na dvou až trojnásobek ceny zrcadlovky. Tak že, pokud nehodláte později dokoupit další objektivy (makro, portrét, zoom, tele...), ztrácí koupě smysl. Jo - zůstane jen "chci zrcadlovku". To je každého věc. Hračka je to pěkná. Má to ale několik vad na kráse. První, je dosti těžká (nejsou všechny z plastu...levnější ano) kvůli poměrně velikému objektivu, někdy i přes jedno kilo! Dost se to přes den pronese. Nesnadné nastavování - některé zrcadlovky mají i několik desítek položek k nastavení/uložení. To dosti znesnadní pohotovost při focení. Neznalost těchto nastavení, nebo ignorování tohoto nastavení ztrácí zrcadlovka význam. Pokud nehodláte investovat do objektivů, nehodláte vytvářet kreativní fotografii, je lepší koupit pro kvalitní reportážní fotografii, fotografování rodiny, dětí, dovolenkách - kvalitní kompakt. I když u některých toto označení ani není fér (správné). Zkuste sem tam navštívit zdejší stránky → digimanie.cz/... Je zde mnoho k Vašemu problému a je zde i výběr a mnoho rad. Dobrých kompaktů jsou desítky, k těm lepším patří Panasoniky (6 - 9 000.-Kč) a určitě Canon PowerShot G12 (nebo G15,G1x) → megapixel.cz/... Cenově to vyjde nastejno, kvalita fotografií je výborná, příjemné ovládání včetně hledáčku. A ušetříte za drahé objektivy. Toť můj názor

hodnocení

0x

Nelze poradit nic jiného, než zajít do obchodu a vyzkoušet a ošahat. Každému vyhovuje něco jiného a zrcadlovky jednotlivých značek jsou ve stejné cenové kategorii v parametrech vyrovnané.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Na to, co jsi vyjmenoval je mnohem výhodnější malý kapesní kompakt. Při domácím focení, oslavy děti a různé momentky, potřebuji fotit hlavně rychle a ne si hrát s nastavením zrcadlovky. Stejně se nakonec skončí u focení na automat.

doplněno 21.04.13 00:20:

Ernie - já mám taky kompakt, i když pro trošku větší kapsu.

Výběr zrcadlovky - amatér

felda17
hodnocení

Děkuji za velmi fundované rady a odpovědi. Člověk je zde ihned odsouzen a ponížen, aniž by se mu ani slovem dostalo kloudné odpovědi k věci, až na výjemky. Kompakty jsem měl dva, pak ultrazoom, ale na moje požadavky to prostě nestačí a chci zrcadlovku - právě pro možnost nastavení požadovaných parametrů - čas závěrky, clonové číslo, přiblížení. Mám však omezený rozpočet, proto uvažuji nad uvedeným výběrem. Nkde ale nezjistím jaké jsou použité materiály, odolnost, rychlost zápisu na SD, provedení, ovladatelnost, aj.

ladinpraha*

Reakce se odvíjejí od toho, jak je dotaz formulován. Pokud bys tohle uvedl hned, dostalo by se ti jistě fundovanějších odpovědí.

V žádné odpovědi zde, Vás nikdo neponižuje, ani nezostuzuje.
K veškerým technickým parametrům uvedených fotoaparátů se dostanete stažením manuálu, což je záležitost na 10minut.
Z plastu jsou vyrobeny všechny, tam rozdíl nehledejte.
Co se týká ergonomie, tak tyto modely mají v každém obchodě s elektronikou.Není tedy sebemenší problém si je osahat a pak se rozhodnout.Na zhola nic specifického jste se neptal.
Ovladatelnost je věci zvyku..osobně nemám rád rozmístění ovládacích prvků Canonu, nicméně jestli ono to nebude tím, že 20 let fotím fotoaparáty Nikon.
Pokud se týká objektivu, pak je volba jasná, viz výše.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]