Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak udělat tuhle fotku?

Od: misul* odpovědí: 10 změna:

Ahoj :) Našla jsem na internetu fotku, která se mi strašně libí. Zkoušela jsem to už i se svou fotku, ale moc se mi to nepovedlo. Nevíte někdo jak to udělat? :)

Jak udělat tuhle fotku?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

2x

Kdysi pradávno jsem podobných úprav pár dělal. Měl jsem na to nějaký program na morfózu. Podívej se po nějakém free programu pro morphing, je jich celkem dost, a vyzkoušej.

jofa*

Na té fotografii není nic složitého a náročného. Stačí hlava zvířete běžně vyfoceného a hlava člověka. Třeba v Zoneru lasem s patřičným přechodem objedete oblast kam chcete vložit část hlavy člověka. Vložíte hlavu a provedete další úpravy , jako ztmavení levé části, či prosvětlení jiných části fotgrafie a tónování celého či části snímku. Samozřejmě to chce zkušenosti a znalost programu ve kterém úpravy provádíte.

doplněno 20.04.13 08:14:

Samozřejmě musí být oba snímky k tomu vhodné.

doplněno 20.04.13 08:27:

Na to není potřeba žádná zrcadlovka.

realista*
hodnocení

2x

Není potřeba shánět neznámé, máme tu český "Zoner", ten na takové a podobné bohatě stačí...

Jak udělat tuhle fotku? #2

jackr*
hodnocení

0x

Toto je focené zrcadlovkou a je to nasvícené jen z jedné strany a prohnané upravama. Toto doma uděláte jen velmi špatmě. A nekvalitně. Musíte na to mít silný blesk a musí být z boku.

break*
hodnocení

0x

Tak tohle je nejspíš práce PhotoShopu (verzi Vám nepovím, promiňte, ale asi nějaká novější), což už asi víte. :) Každopádně bych řekla, že pokud jste se o grafiku nezajímala už předtím, tohle se začátečníkovi jen tak nepodaří. :)

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, zkusil jsem rychlovku v grafickém editoru GIMP, tak to neposuzujte moc přísně. Chce to jen trochu vyspělejší grafický editor, zvládnout program a potom tomu věnovat čas. Zdravím!

doplněno 20.04.13 12:50:

jofa - já tu kritiku beru. Fotku jsem převzal původní a ústa jsem si "ukradl" z jiné fotky. Ty proporce nejsou dobré, to já vím. Nechtěl jsem se s tím moc dělat. Měl to být jen důkaz, že není třeba žádné speciální zařízení. Ostatně, jestli máte čas, tak dejte lepší úpravu. Rád uznám lepší výsledek.

doplněno 20.04.13 13:59:

jofa - rozumím a chápu to. Kdybych tomu chtěl věnovat více času, tak bych to dělal jinak a lépe.

Určité zkušenosti s grafikou mám. A asi lepšího a rychlejšího výsledku by se dosáhlo v programu pro morphing nebo i efektovým pluginem pro graf. editor. Zkoušet jsem Vás nechtěl - grafice rozumíte.

doplněno 20.04.13 15:03:

ernie - vyspělejší než Malování. Jinak řečeno, každý editor, který toho umí více.

doplněno 21.04.13 02:13:

ernie - dneska nějak zlobíš a nečteš pozorně. Používám GIMP a Malování v OS Linux nemám. Ono tam totiž není. Ale, je fakt, že jsem si dneska s tím obrázkem (ve snaze ukázat, že s tím jde něco udělat) skutečně naběhl na vidle. A snad jsem to i uznal. Zase si ale nepletu JPG a BMP a tvůj BMP jsem přešel se zdvořilostí a tolerancí sobě vlastní (ale je pěkný, takový viditelný). Tak, nic ve zlém.

Jak udělat tuhle fotku? #3
jofa*

Nevím jestli jste měl k disposici stejné výchozí fotografie, ale tady jste upravoval jen ústa již upravené. To se ale opravdu moc nepovedlo. A to neposuzuji přísně a beru to jen jako špatný pokus.

doplněno 20.04.13 12:56:

Nejlepší je sladit tonálně foto ( prolínané a vkládané časti) odděleně a pak teprve vkládat do sebe. Prostě připravit snímky zvlášť a dolaďovat až v konečné fázi. Konkrétně u této publikované.

jofa*

ben: Neberte to jako výmluvu ale zkoušet to nebudu. Pokud byvh měl výchozí dvě v původní verzi a rozlišení, tak bych vám to asi udělal. Ústa ale určitě ne. To se už k té koláži nehodí. Tak jak je v dotazu je dobrá.

Jak vyspělejší? Tohle je taky v Gimpu. Zrození Venuše-hlava kámošky.

doplněno 20.04.13 14:49:

NO tak nic

Ještě JPG...

doplněno 20.04.13 14:54:

Aha, tak JPG, ne BMP:D

doplněno 21.04.13 01:40:

bene, jestli Malování považuješ za editor, tak se nedivím výsledku Tvé práce.:D

doplněno 21.04.13 02:29:

Bene, jestli se ti můj obrázek nelíbí, tak jej mám i v nativním formátu XCF, můžu jej předělat.

Jak udělat tuhle fotku? #4

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]