Nejste přihlášen/a.
Ahoj
Našla jsem na internetu fotku, která se mi strašně libí. Zkoušela jsem to už i se svou fotku, ale moc se mi to nepovedlo. Nevíte někdo jak to udělat? ![]()
Kdysi pradávno jsem podobných úprav pár dělal. Měl jsem na to nějaký program na morfózu. Podívej se po nějakém free programu pro morphing, je jich celkem dost, a vyzkoušej.
Na té fotografii není nic složitého a náročného. Stačí hlava zvířete běžně vyfoceného a hlava člověka. Třeba v Zoneru lasem s patřičným přechodem objedete oblast kam chcete vložit část hlavy člověka. Vložíte hlavu a provedete další úpravy , jako ztmavení levé části, či prosvětlení jiných části fotgrafie a tónování celého či části snímku. Samozřejmě to chce zkušenosti a znalost programu ve kterém úpravy provádíte.
doplněno 20.04.13 08:14:Samozřejmě musí být oba snímky k tomu vhodné.
doplněno 20.04.13 08:27:Na to není potřeba žádná zrcadlovka.
Dobrý den, zkusil jsem rychlovku v grafickém editoru GIMP, tak to neposuzujte moc přísně. Chce to jen trochu vyspělejší grafický editor, zvládnout program a potom tomu věnovat čas. Zdravím!
doplněno 20.04.13 12:50:jofa - já tu kritiku beru. Fotku jsem převzal původní a ústa jsem si "ukradl" z jiné fotky. Ty proporce nejsou dobré, to já vím. Nechtěl jsem se s tím moc dělat. Měl to být jen důkaz, že není třeba žádné speciální zařízení. Ostatně, jestli máte čas, tak dejte lepší úpravu. Rád uznám lepší výsledek.
doplněno 20.04.13 13:59:jofa - rozumím a chápu to. Kdybych tomu chtěl věnovat více času, tak bych to dělal jinak a lépe.
Určité zkušenosti s grafikou mám. A asi lepšího a rychlejšího výsledku by se dosáhlo v programu pro morphing nebo i efektovým pluginem pro graf. editor. Zkoušet jsem Vás nechtěl - grafice rozumíte.
doplněno 20.04.13 15:03:ernie - vyspělejší než Malování. Jinak řečeno, každý editor, který toho umí více.
doplněno 21.04.13 02:13:ernie - dneska nějak zlobíš a nečteš pozorně. Používám GIMP a Malování v OS Linux nemám. Ono tam totiž není. Ale, je fakt, že jsem si dneska s tím obrázkem (ve snaze ukázat, že s tím jde něco udělat) skutečně naběhl na vidle. A snad jsem to i uznal. Zase si ale nepletu JPG a BMP a tvůj BMP jsem přešel se zdvořilostí a tolerancí sobě vlastní (ale je pěkný, takový viditelný). Tak, nic ve zlém.
Nevím jestli jste měl k disposici stejné výchozí fotografie, ale tady jste upravoval jen ústa již upravené. To se ale opravdu moc nepovedlo. A to neposuzuji přísně a beru to jen jako špatný pokus.
doplněno 20.04.13 12:56:Nejlepší je sladit tonálně foto ( prolínané a vkládané časti) odděleně a pak teprve vkládat do sebe. Prostě připravit snímky zvlášť a dolaďovat až v konečné fázi. Konkrétně u této publikované.
ben: Neberte to jako výmluvu ale zkoušet to nebudu. Pokud byvh měl výchozí dvě v původní verzi a rozlišení, tak bych vám to asi udělal. Ústa ale určitě ne. To se už k té koláži nehodí. Tak jak je v dotazu je dobrá.
Jak vyspělejší? Tohle je taky v Gimpu. Zrození Venuše-hlava kámošky.
doplněno 20.04.13 14:49:NO tak nic
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.