Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Karta do satelitu

Od: dejvi odpovědí: 7 změna:
Mám starou satelitní kartu od GITALu a už mi na ní nehrají programy. Když zadám číslo karty na stránce skylink.cz tak mi vyskočí toto:Satelitní platforma: CS LinkTyp kódování: CryptoWorksZúčtovací měna: KČServisní poplatek zaplacen do: 01.09.2012 Je tam nabídka prodloužit a cena 348 Kč.Na stránkách, ale píšou, že karty CryptoWorks už nejsou podporovány a jsou teď karty Irdeto, tak právě nevím, jestli to stačí zaplatit, nebo musím mít i novou kartu. A za tu novou kartu se kromě ceny karty platí ještě ten registrační poplatek? Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Musíš mít novou kartu Irdeto, ale když máš starou registrovanou kartu, můžeš si koupit tu kartu za 600Kč a taky musíš mít satelitní přijímač, který Irdeto podporuje.

martinhajek*
Máš v tom trochu zmatek.
Karta VÝMĚNA za cenu 600Kč slouží jako náhrada za starou kartu Cryptoworks. Jedná se ale o kartu typu ICE, funguje tedy nejen v Irdeto ale i v Cryptoworks čtečkách. Nový receiver tedy netřeba.
Vtip je v tom, že stará karta musí být AKTIVNÍ, musí mít tedy zaplacený SER-PO. A to karta tazatele NEMÁ! Takže tazateli nezbyde nic jiného než zaplatit ser-po na staré kartě a poté si koupit kartu VÝMĚNA, která je na rok od servisního poplatku osvobozená. Po její registraci Skylink starou kartu vypne.
doplněno 17.04.13 21:20: Ještě dodatek:
Cryptoworks stále funguje u "neplacených" programů (nabídka DIGITAL), tedy s výjimkou slovenské WAU. Takže po zaplacení ročního ser-po by šlo počkat rok a teprve poté koupit kartu VÝMĚNA. Jenže společnost M7 která je provozovatelem Skylinku se nedávno vyjádřila v tom smyslu, že Cryptoworks co nejrychleji, zřejmě do konce tohoto roku, vypne. Taková karta by už potom nešla aktivovat (Skylink by možnost prodloužit ser-po u všech Cryptoworks karet vypnul)! Tazatel by si musel koupit novou IRDETO kartu a nový přijímač.
dejvi
hodnocení

Díky za vyčerpávající odpověď ;) Jde mi jen o balíček digital. A když si budu chtít tu vyměněnou kartu registrovat, tak platím ten poplatek 1000 Kč, nebo je to jen u nových karet?

martinhajek*
Přeregistrace ze staré karty na kartu VÝMĚNA je na webu Skylinku zdarma. Zaplatíš jen 600Kč za samotnou kartu.
doplněno 17.04.13 22:22: Tak a teď je na to dokonce zase nějaká akce, můžeš jí mít za nižší cenu a 2 měsíce pár placených kanálů zdarma.
skylink.cz/...

jirbar*
hodnocení

0x

No pokud bys sháněl novou Irdeto (což ale může znamenat i nový satelit) tak by se mi možná ta stará hodila za rozumnou cenu.

zabu
hodnocení

0x

Karty výměna už nejsou. Jen se doprodávají staré zásoby. Nově místo toho jsou to karty M7, viz tady:

skylink.cz/...

martinhajek*
Je to jeden a tentýž typ karty. Akorát už se nejmenuje "Skylink VÝMĚNA" ale "VÝMĚNA M7".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]