Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám 100 W reprák v bedně je to zn. pioneer 8 ohm. Ale nemám na něj zesík. Na co bych ho mohl napojit, aby to hrálo alespoň v nějaké kvalitě?
Šlo by vykuchat starý kazeťák , odpojit 2 repra z kazeťáku a napojit tam tuhle bednu?
Zdravím. Tohle občas používáme, když hrajeme v hospodě a není po ruce kombo. Ten samej případ. Skoro ta samá bedna. Pokud se pouští stereo signál, tak propájíme v konektoru levý a pravý kanál. A je s toho mono. Těch 6 Ohm při stejnosměrném proudu je vlasně 8 Ohm při střídavém hudebním signálu. Pokud má kazeťák 8 Ohm výstup, pak je vše v pořádku a pokud má kazeťák výstup 4 Ohm, většinou stačí stáhnout hlasitost. Ale na to opatrně ať se neodprásknou koncové transistory, nebo spíš trafo. Kontrolujte jestli moc nehřejou koncové transistory a napájecí transformátor. Musí se na nich udržet ruka. Samozřejmě, pokud nemá kazeťák výstupní konektor na reproduktory, které odpojí vnitřní reproduktory, pak se musí vnitřní reproduktory odpojit. A nebo udělat speciální výstup. Je to jednoduchý. Odpojí se přívody k reproduktoru v kazeťáku a napojí se na vnější bednu. Samozřejmě jenom jeden kanál (jeden reprák). Výkon bude podle výkonu kazeťáku, asi nic moc, ale může to stačit. Hodně štěstí. Vladimír.
Zdravím. Pokud by to byl štítkový údaj na reprobedně, tak samozřejmě. Ale typové řady impedancí těchto reproduktorů jsou 4, 8 a 16 Ohmů. Možná existuje 6 Ohm, ale v katalogu jsem je neviděl. Ale možné je vše. Trochu nešťastně jsem se vyjádřil. Měl jsem spíš na mysli že byl odpor měřený zřejmě ohmetrem stejnosměrným proudem. A pak je to činný odpor cívky. A ten se od impedance liší. Čím vyšší impedance, tím víc závitů slabším vodičem. Tam už se indukčnost projevuje. Vladimír
Čeho chcete dosáhnout? Reproduktorová soustava vám přenese to, co do ní pustíte a staré kazeťáky mívaly reproduktory tak sotva na pár wattů.
A dále, spojit natvrdo dva výstupy sterea do jednoho mono, je hodně špatný nápad. O kvalitě takového poslechu bych raději nemluvil.
Když už mluvíte o kazeťáku a o nějaké kvalitě poslechu ve 100 W bedně, pak by to chtělo za kazeťák zařadit aspoň pasivní mix dvou kanálů do jednoho a za tento pasivní mix zařadit koncový zesilovací stupeň pro vaši bednu.
Zdravím. Trochu to ozřejmním. Neřekl jsem, že spojím dva výstupy, ale dva vstupy. To je rozdíl. To by snad ani nešlo. A druhá věc, tady jsme se nebavili o kvalitě, ale o funkčnosti. Opravdu občas hrajeme v hospodě, já osobně na kytaru, a mohu žíct, že bohatě stačí nějakejch 5 W a jsme slišet. Takže odpovědme na otázku tazatele. Odpovídám. Je to možné.
Dobrý den, moc tomu nerozumím, čeho chcete dosáhnout. Máte jednu 100 W reprobednu. A ten zesilovač v kazeťáku bude stereo. Jaký má výkon ve W? Odpovím si sám - minimální. Chcete to na poslech hudby v mono? Nebo to je "basák"? Budete muset upřesnit dotaz. Zdravím!
Aha ...
No, stačí mi docílit toho, aby mi hrála ta 100W bedna. Klidne mono. Uvnitř té bedny jsou 2 repráky ( asi jeden basák a jeden střed) celkem o výkonu 100 W a právě tu bednu bych rád zapojil. Ale nevím přes co, tak mě napadl ten kazeťák. Ten kazeťák může mít cca 2 X 30 W ...
Jsem laik, je to možná nesmysl, ale proto se ptám.
Dobrý den, tak ta reprobedna bude dvoupásmová 100 W / 8 ohm. Kazeťák asi nemá repro odpojitelné a ani žádný další výstup na externí repro. Chcete vytáhnout drát od jednoho zabudovaného repra ven a ten připojit na tu bednu. Druhé repro v kazeťáku asi odstřihnete, tak bude hrát jen jeden kanál (mono) přes tu bednu. Hrát by to mělo, ale k poslechu to nebude. Ten zesilovač by měl mít také 8 ohm. Ten výkon u (asi) přenosného kazeťáku 2 x 30 W se zdá nereálný. Ale, i slabší zesilovač by neměl vadit. Zdravím!
Oprava, ta bedna Pioneer není 8 Ohm ale 6 Ohm. No vyzkouším to, nechci aby se mi bedna zbytečně válela doma bez využití. Tak děkuji za vysvětlení ..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.