Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jsem zde poprvé a tak nevím zda bude na mou otázku odpovězeno, ale doufám že ano. Rád bych se zeptal jakou mám šanci uspět s reklamací hodinek, která už jednou byla neúspěšná. V polovině ledna letošního roku jsem si koupil hodinky zn. Casio ECW M300E-1A. Jsem s nima velmi spokojený. Cena hodinek byla 6.500,-Kč. Ne zrovna malá. Po měsíci se mi na hodinkách teď nevím zda to píši správně na tachymetru bílá barvy z číslic, které jsou po obvodu hodinek. Nejprve to bylo číslo 40, tedˇuž 35 a 30, počítám že do měsíce mi zmizí všechny číslice. Když jsem to byl reklamovat tak to obchod ve kterém jsem to kupoval poslal do autorizovaného servisu Casio, kdy po 14 dnech mi přišla zamítavá odpověď s odůvodněním, že chyba je na mé straně a ke ztrátě bílé barvy došlo v důsledku mechanického poškození. Já chápu že ta barva v číslicích nezůstane navěky, ale aby se mi po měsíci začala ztrácet tak to mi příjde velmi brzy. Moc rád bych Vás poprosil o radu jak dále postupovat anebo to nechat být a smířit se s tím že barvu na číslicích nebudu mít. Děkuji za odpověd Smékal
doplněno 16.04.13 10:14:K tomu mechanickému poškození dodávám že k žádnému nedošlo. Jediné jak si dovedu vysvětlit že barva se ztrácí je ta, že hodinky nosím často a svetr nebo oblečení kterým hodinky překrývám mohli toto způsobit...
Přesto že každý radí "dej to ČOI a vyhrožuj soudem" tak už jsem viděl takové "reklamace", že bez detailní fotky radši neřeknu nic. Obecně Casio jsou slušné hodinky a aby z nich po měsíci "sama od sebe" slezla barva se mi nezdá...
Jednoznačně odfláknutá práce výrobce.Vlastním hodinky Prim Sport už více než 35 let a číslice jsou bez poškození patrné dodnes.A to jsem s nimi fáral v dolech.Takže je to jasná reklamace.Mohla by pomoci ČOI.Výmluvy na mechanické poškození jsou zaklínadlem všech servisních opraven.Takže to nevzdávejte a trvejte na výměně nebo na opravě.
Dále můžete postupovat jediným možným způsobem.
1. Znalecký posudek od soudního znalce v daném oboru
2. Soud
Vše ostatní zkusit můžete, ale podle zákona je důkazní břemeno na Vaší straně..a ne na straně prodejce.
Vztekat se (byť oprávněně) můžete třeba několik let, ale platné Vám to nebude, pokud obchodník bude trvat na svém.
Reklamaci zamítnou jako "běžné opotřebení", musel byste dokazovat že to tak není a barva se ošoupává rychleji než by měla = drahé znalecké posudky a nejistý výsledek.
Pokud jste spokojený, tak ty číslice vyryjte (vygravírujte, vybruste minibruskou, vyškrabte jehlou atd.). Pro příště si pamatujte, že číslice jen barvou se v místě styku s oblečením ošoupou, dříve nebo později. Vydrží jen ty co jsou do hloubky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.