Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zachránit paměťovou kartu

Od: marky2006* odpovědí: 5 změna:

Ahoj všichni.Mám takový problém.Na dovolené se mě zkazil fotak(olympus FE-130).Po opravě jsem tam chtěla vložit zpátky svoji kartu a nešlo to.Na displeji se mě ukazovalo nastavit kartu a možnosti bed konec nebo naformátovat.Přitom před tí než se zkazil jsem na tu kartu fotila.A nevím jestli se mě to podaří zachranit.Strašně by mě to mrzelo kdyby to nějak nešlo.Děkuji za dobrou radu

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
hodnocení

0x
Použij čtečku karet a stáhni si fotky do počítače. K tomu foťák nepotřebuješ.
Hezký den.
marky2006*
hodnocení

Dík za radu to už jsem zkoušela čtečka to nebere.Jako kdyby na ni nic nebylo.Ale přitom na notebuku jsem to zkoušela a šlo to ale kdyz jsem to tam dala podruhe tak nic.
al bunda*
Pak se obávám, že jsou ty fotky ztraceny. Jak se chová ta karta v noťasu? A nepřetáhla jste si ty fotky z karty už do toho notebooku aniž byste si toho všimla?
Data ještě nemusí být nutně ztracena. Existují programy, které dokážou přečíst i poškozené či jinak nefunkční karty.

mě se to dříve povedlo s stahuj.centrum.cz/... (ale měl jsem nějakou starší verzi).

Trvá to dlouho a dokáže zachránit i třeba jen půlky fotek, když to nejde jinak. Obnoví vše, co na kartě kdy bylo, takže můžete najít i kousky velmi starých fotek, které ještě nebyly přemazány ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]