Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám takový problém s elektrickym rozvodem v budově! v jedné zásuvce mám zapojenou ledničku a v druhé reprosoustavu! v tu chvíli kdy lednička sepne v reprákách se ozve neuvěřitelná rána! Jako náraz. Je to na jedné fázi! neexistuje nějaký odrušovač nebo rozfázovač? popřípadě něco do zásuvky co by vyhladilo tyto rázy. Byl bych rád za jakou koliv radu popřípadě odkaz na daný přístroj, který by mohl pomoct. Děkuji za odpověď
Ja by som hladal uvolnený spoj na spoločnej zásuvkovej vetve L,N ,Pe . Motor chladničky má nejakých 80W ,čo nie nič ,ale prudový náraz može vyvolat iskrenie v svorke ,ale može sa širit i vzduchom vf cestou . Ochrana prepatovou zásuvkou Belkin nerieši príčinu ,ale následok. Miesto závady može sposobit aj požiar v budúcnosti- nepodcenoval by som to
Pořiď si na citlivá zařízení přepěťovou ochranu (např. mironet.cz/... ) nebo přímo UPS on line (např. mironet.cz/... ).
A každopádně si nech zkontrolovat odrušovací kondenzátor v lednici...
Zdravím. Rázy po vedení jsou nepříjemné věci. Mimo jiné, takhle nejčastějí odrovnáte svítidla LED. Možná vám pomůže informace že pro ochranu přepětím LED svítidel se dávají mezi fázi a nulu kondenzátory 10 k na napětí aspoň 1000 V. Měli by mít dobré dielektrikum, aby moc nehřály. Bacha na odrušovací kondenzátory, které mají ještě vývod na zemnící vodič. Ne vždycky by to muselo vyhovovat Vašemu ochrannému proudovému jističi. Ale každopádně bych zkontroloval odrušovací kondenzátor ledničky. Taky skuste přemístit kabely od vstupů do audiosystému, mohou se indukovat napětí ve smyčkách. Někdy stačí jenom posunout kabel. Taky mohou být špatně propájené nebo upevněné zemnící spoje vstupů. Vstupy pak mají vyšší odpor a blbne to. Takže do zásuvky kondenzátor 10k a pak zkoušet dál. Pozor! NEODPOVÍDÁ NORMĚ. Je to zásah do schváleného zařízení. Ale taky to jsem nucen dělat. Hodně štěstí. Vladimír
PS: Ještě mě napadlo. Taky by mohl mít velkej svodovej proud rozběhovej kondenzátor ledničky. To jsou antiparalelně propojený elity, a tam jsou někdy problémy.
Dobrý den, to znám. Když jsem chtěl nahrávat v Hi-Fi, tak jsem musel odpojit lednici, jinak tam byly "lupance". Chyba není v rozvodech elektřiny, ale, jak již uvedeno, v kondenzátoru lednice. Pokud je lednice starší, tak určitě. Můžete ještě zkusit natáhnout prodlužovák do jiné místnosti a tam na jinou zásuvku připojit Hi-Fi a vyzkoušet. Jinak hledat příčinu v lednici (nebo ji při poslechu Hi-Fi vypnout). Zdravím!
doplněno 20.04.13 00:08:Později, po nákupu nové lednice, byl tento problém vyřešen a mám klid dodnes.
Máte staré dráty. Při zapnutí ledničky skokově zakolísá napětí v síti, tím zakolísá taky na zdroji zesilovače. Přes zdroj zesilovače se ten skokový impuls dostane do obvodu zesilovače, no a zesilovač udělá přesně to, co se dá očekávat.
Co s tím? Jestli to jde, pak zesilovač zapojit na jinou fázi, než ledničku.
Jestli máte fázi skutečně jen jednu, pak si asi skutečně budete muset pořídit nějaký oddělovací člen a zapojit ho před ledničku. Dá se použít například transformátor s převodem 1:1. Ale obávám se, že jestli chcete problém skutečně vyřešit, pak se věc prodraží, protože budete potřebovat odbornou firmu. Toto není práce pro domácí kutily.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.