Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Paměť mikrosystémů Sony

Od: pontee* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

mám nové mikrosystémy Sony a bohužel fungují nějak zvláštně. Zjistila jsem, že pokud je nezapojím do elektřiny déle jak cca 2 týdny, vymažou se mi z paměti všechny uložené rádiové stanice jak AM tak FM. Štve mě to, protože je musím všechny potom znovu ladit. Pokud mikrosystémy pustím třeba jen jednou za týden, všechno je v pořádku.

Nevíte prosím, čím to může být způsobeno? V návodu se o ničem takovém nepojednává, jen, že je možno celou paměť při jistém postupu úplně vymazat, což jsem nikdy ale ani nezkusila.

Děkuji za odpověď.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

2x

Uvnitř je malá zálohovací baterie, která se při dlouhé odstávce vybije, následkem čehož se vymažou nastavení. 2 týdny je ale celkem krátká doba, to by měla vydržet. Zkus reklamaci, pokud ji neuznají, nezbyde nic jiného, než tu baterii najít a zkusit ji vyměnit.

mkat*
hodnocení

2x

Neviem typ ,ale pre udržanie pamete zvykne byt v pristroji bateria ,alebo kondenzator.Treba si prečitat navod.Tam by malo byt napisane ako dlho ma zostat pamet aktivna , aj po vytiahnuti pristroja z elektriky.Ak by ste nechceli stale ladit , tak nechajte pristroj zapojeny v elektrike.

hodnocení

2x

Normální mikrosystém (minivěž) zůstává stále ve standby režimu, výrobce u něj nepočítá s delším výpadkem elektřiny nebo s tím, že jej někdo bude vytahovat na delší dobu ze zásuvky. Jiné je to u přenosných systémů, tam většinou bývají na zálohování 2 tužkové baterie, protože se předpokládá, že přenosný systém se přenáší a zůstává dlouho bez proudu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]