Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám nové mikrosystémy Sony a bohužel fungují nějak zvláštně. Zjistila jsem, že pokud je nezapojím do elektřiny déle jak cca 2 týdny, vymažou se mi z paměti všechny uložené rádiové stanice jak AM tak FM. Štve mě to, protože je musím všechny potom znovu ladit. Pokud mikrosystémy pustím třeba jen jednou za týden, všechno je v pořádku.
Nevíte prosím, čím to může být způsobeno? V návodu se o ničem takovém nepojednává, jen, že je možno celou paměť při jistém postupu úplně vymazat, což jsem nikdy ale ani nezkusila.
Děkuji za odpověď.
Normální mikrosystém (minivěž) zůstává stále ve standby režimu, výrobce u něj nepočítá s delším výpadkem elektřiny nebo s tím, že jej někdo bude vytahovat na delší dobu ze zásuvky. Jiné je to u přenosných systémů, tam většinou bývají na zálohování 2 tužkové baterie, protože se předpokládá, že přenosný systém se přenáší a zůstává dlouho bez proudu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.