Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Televize - poplatky

Od: kkozelik* odpovědí: 5 změna:
čau, uplnej neználek potřebuje poradit...nevíš kolik můžem platit za televizi?vím toho strašně ale málo.. vím jen, jaké máme programy (všechny ČTčka, Nova, Nova Cinema, Prima, Prima COOL, Barandov a to je asi vše) asi před čtyřmi lety nám vedl do televize bílý kulatý kabel, pak jsme pořídili SET TOP BOX, kam ted vede ten bílej kabel a z BOXU vede do televize SCART. Pokud se nepletu tak to kabelovka asi nebude. Tak nevíš co to máme a kolik můžeme platit? A podle mě to není od nějaké firmy typu O2 nebo UPS, protože tuhle televizi máme od nepaměti. A pokud vím tak se nikdy žádná nová smlouva nepodepisovala.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Opravdu nevíme kolik máš platit za televizi. Řekl bych, že jen klasický televizní poplatek.
Já to mám u televize úplně stejný a myslíš si že by z toho popisu někdo přesně řekl kolik mám platit?

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, podle Vašeho popisu máte normální neplacené DVB-T. Toto neposkytuje konkrétní firma, ale je ze zákona povinnost platit poplatek za veřejnoprávní TV (135,- Kč) a za rozhlas (45,- Kč). To lze přihlásit na poště. Stačí platit jednou - bez ohledu na počet přístrojů. Poznámka - DVB-T je pozemní digitální vysílání. Kabelovka je něco jiného a je to placená služba, kterou poskytuje komerční firma. Zdravím!

doplněno 15.04.13 10:49:

Pokud by to byla kabelovka, tak by jste dostával měsíční fakturaci a při neplacení by se firma jistě už ozvala. Případně, jestli bydlíte v byt. domě, by tato služba byla ve vyúčtování služeb. Někde se platilo i za společnou anténu.

doplněno 15.04.13 10:57:

anonym - pokud mám doma přístroj schopný příjmu TV a rozhlasu musím platit ze zákona. Snad jedině, že už by poplatek platil někdo jiný z domácnosti nebo rodiny a to si asi tazatel zjistí.

anonym*

Vsak prave proto. Kdyz se pta na zakladni vec, tak asi ani nevi jestli musi platit nebo ne.

buss
hodnocení

1x

To je tedy dotaz... jít na poštu a přihlásit, podívat se do SIPO.., kdo tu ví, jaké jsou rozvody a čí v jakémsi baráku?

anonym*
hodnocení

0x

Vsichni radi platit. Ja rikam nejprve zjisit jestli musim platit a pak teprve platit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]