Nejste přihlášen/a.
Mám doma lustr na 7 žárovek s lustr koulema... jedna se mi ted rozbila a já nevím kde ji sehnat novou... poradí mi někdo?
Zdravím. Nevím jestli Vám pomohu, ale skusím. Často montujeme světla a občas se nějaké sklo rozbije. Pokud je to nástěnné svítidlo za 100 Kč, tak to neřešíme a koupí se nové. Pokud je to nástěnné svítidlo vyšší ceny, třeba dřevěné, pokusíme se koupit podobné z plastu a sklo přehodíme. Ale to byl jen příklad. Dovozci svítidel objednají od výrobce sklo i zvlášť, ale u levnějších světel je cena skla skoro stejná jako nové svítidlo. Pokud se lustr ještě vyrábí, lze sklo objednat u výrobce a nebo přes dovozce. Výrobce by měl být napsaný na štítku lustru. Pokud se lustr už nevyrábí a máte k němu nějaký vztah, skuste podle katalogů výrobců na internetu najít podobný a sklo objednat. Ale to je zdlouhavé. Bohužel už jsem to zažil. Nejjednoduší je zajít na Vietnamskou tržnici, najít nějaký podobný lustr z Číny za pár korun a koule vyměnit. A nebo kouli vyfotit, napsat přesné rozměry a optat se na internetu, třeba zde. Hezký den. Vladimír
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.