Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přesunout fotky z PC do fotáku?

Od: canona530powershot odpovědí: 12 změna:

Vymzal jsem si fotky z fotáku a chtěl bych je tam vrátit, mám je uložené v počítači, lze to udělat? Klidně přes nějaký program?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Z PC je (jako jakýkoli jiný soubor) překopíruješ - Kopírovat (nebo Ctrl+Ins či Ctrl+C) a Vložit (Shift+Ins či Ctrl+V) ...

Ale aby byly fotky ve foťáku čitelné (šly zobrazovat), je nutné zachovat původní názvy a adresářovou strukturu karty.

doplněno 13.04.13 15:47:

Nejjednodušší je ji vytvořit ´ručně´ - v Tento počítač (nebo ve Správci souborů) - pravým tlačítkem ťuknout do požadovaného umístění a z menu zvolit Nový - Složka a tu správně pojmenovat.

doplněno 13.04.13 16:01:

Pro Canon (pokud sis nick nezvolil náhodně) by to mělo být DCIMxxxCANON (pro fotky) a DCIMCANONMSC (pro doplňkové soubory - např. index), "xxx" je číslo.

doplněno 13.04.13 16:13:

Soubory - pokud mají změněný název, můj Canon prostě ignoruje - a domnívám se, že takto bude fungovat FW (minimálně u Canon) obecně. Takže soubory lze na kartu umístit (použít kartu jako medium pro přenos) , ale ne na display foťáku zobrazit.

doplněno 13.04.13 16:22:

Můžeš zkusit soubory přejmenovat podle původní ´konvence´ tedy IMG_yyyy.JPG, kde "yyyy" je vrámci adresáře jedinečné číslo .

doplněno 13.04.13 16:38:

No - pokud soubory ještě ´obsahují´ EXIF, lze z něj původní jméno vyčíst - ale nevím o žádném programu, který by (nejlépe dávkově) uměl vyčíst jméno z EXIFu a přejmenovat podle něj soubor - neříkám, že neexistuje, jen o něm nevím - takže zbývá ruční práce.

Pokud ale už jsou EXIFy vymazané, bohužel...

A navrátit úpravy (změnu rozlišení apod.), pokud nevíš, jaké byly provedeny, hromadně také nejde.

formowla
hodnocení

Když je předělaná ta adresářová stuktura karty, je možnost jí nějak vrátit zpět, přes nějaký program?

formowla
hodnocení

Ano, to vím, ale problém je i v tom, že jsem předělal původní názvy...

formowla
hodnocení

A jak to mám tedy udělat, aby šli zobrazit? Přeci na to musí být nějaký fígl nebo ne?

formowla
hodnocení

No tak právě jsem to vyzkoušel a furt nic, jak jsem se na to díval, tak mám rozdílné rozlišení a v málování jsem s tím otáčel. Nicméně nevím na jaké straně to bylo předtím... Neexistuje tedy nějaký prográmek na navrácení celé fotky do původního stavu?

formowla
hodnocení

Aha a nenašel by se nějaký program na obnovu té pamětovky na které ty fotky byly? I když již byla několikrát formátovaná?

mowla*

Pokud už byla formátovaná, ale nepřemazaná (dalšími zápisy), stáhni si nějaký UnFormat (např. supershareware.com/... ) a můžeš zkusit soubory obnovit jím...

praivo*

Osobně doporučuji TestDisk.

hodnocení

0x

Kartu z fotáku dám do čtečky a fotky na ni zkopíruju. Nevidím v tom sebemenší problém.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, obecně - připojit foťák k PC přes kabel USB. Měl by být v PC vidět jako disk. Potom už jen najít fotky v PC a zkopírovat na správné místo ve foťáku. Ten potom správně odpojit od systému a vytáhnou kabel USB. Zdravím!

doplněno 13.04.13 13:22:

Na mém foťáku musím před připojením k PC přepnout tlačítkem, aby se potom zobrazil jako disk.

Pokud to neudělám, hlásí se jako webkamera. Zkuste prohledat tlačítka na foťáku nebo manuál.

doplněno 13.04.13 13:37:

Také je možné, že se musí pro Váš foťák a jeho správnou funkci v PC nainstalovat software. Ten by měl být na instalačním CD dodaným s přístrojem.

canonpowershot
hodnocení

Není právě vidět jako disk, je vidět, jako zařízení skener a fotoaparát... A čtečku nemám...

praivo*

Doporučuji si tu čtečku koupit. Od doby, co mám notebook, tímto vybavený, jsem datový kabel k fotoaparátu nepoužil ani jednou (>3 roky). Čtečka jde použít například i ke kameře, s adaptérem microSD/SD k mobilu atd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]