Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
zakoupil jsem si telefon Xperia X1 (použitý) prodávající uváděl, že je funkční.
Po připojení do nabíječky se horní zapínací tlačítko zbarví do červena, někdy blikne, jindy nesvítí. Telefon se mi ještě nepodařilo zapnout, nějaká drobnost, nebo jsem byl podveden a mohu ho "zahodit"? Display ani neblikl, nic.
Děkuji
Vypnutý telefon připojený k PC se bude jenom nabíjet, počítač jej nenajde, takže to je zbytečný pokus.o zjištění funkčnosti. Při regulérním počátku nabíjení se na displeji ukáže ikona nabíjení at je vypnutý nebo zapnutý, zamčený nebo odemčený - displej se vždy rozsvítí.
Dobrý den, něco podobného dělá i moje Motorola. Nesmím ji nechat zcela vybitou, protože po nabití nejde zapnout. Pomáhá vyndání baterie a opětovná montáž. Pak jde zase normálně zapnout. Takže, zkuste po skončení nabíjení demontáž a montáž baterie a snad to pomůže. Pokud nebyl mobil dlouho nabíjen, tak by to mohl být stejný problém. Zdravím!
Zkuste to nechat na nabíječce délši dobu, baterka se může chytit, nemusí být pravda, že baterka je po "smrti". Pokud je víc vybitá, tak dochází k nabíjení / oživení velmi malým proudem a to většinou nebývá ničím signalizováno.
Osobně se mi to stává pravidelně u mého PDA, už jej používám velmi málo a stává se mi, že pokud jej vytáhnu po delší době ze šuplíku, tak nereaguje ani po připojení na nabíječku. Po nějaké době (muž být i několik desítek minut až hodina) se rozsvítí kontrolka nabíjení a normálně se nabije.
Mobil jsem nechal nabíjet několik hodin, vyjmout a znovu dát baterii jsem také zkusil. Prodávající říká: Telefon normálně fungoval a v neděli byl nabit, hrály se na nim hry (mi došel následující úterý).
Dobrý den, ještě mne napadla drobnost. Pokud je v mobilu paměťová karta (o jejímž obsahu asi nic nevíte), tak ji zkuste vyndat a zapnout bez ní. Potom si sehnat kabel USB a zkusit ten PC. Jinak, snad pro zapínání mobilu zkoušíte ten správný "čudlík" a máte i manuál. Zdravím!
doplněno 12.04.13 00:53:A není tam i nějaká funkce / tlačítko na uzamčení displaye?
doplněno 12.04.13 11:21:Obávám se, že už asi připadá do úvahy jen reklamace u prodejce, ale jestli to je bazar, tak problematická.
doplněno 12.04.13 11:51:Pokud nebude reklamace možná, tak snad i využít služeb servisu, ale je to otázka dalších peněz a výsledek může být, že je to neopravitelné. Možná je nefunkční (nesprávná) nabíječka, ale to je už spekulace. Zkuste si najít na webu manuál (asi ho nemáte) a zjistit, jestli je nabíječka originální nebo nějaká univerzální. Bylo by dobré zkusit i to nabíjení přes USB v PC - ten kabel snad seženete.
Telefon mi byl prodán jako funkční, asi podvod.
Rád přivítám další rady, ale nevidím to už nadějně
Děkuji za odpovědi a snahu přijít na závadu.
Chce to prověřit napětí akumulátoru, pokud je špatný bude to nejspíš tím, Xperia bez dobré baterky nebude chodit ani připojená na nabíječku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.