Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Varná deska a trouba na jednom jističi?

Od: michaltopic* odpovědí: 7 změna:

Rekonstruuji byt a udělali jsme zásuvky a světla v kuchyni, ale ... zapomněl jsem na jiskru pro plynovou varnou desku. Můžu toto připojit pak přes svorky elektrické trouby? Ta má svojí samostatnou zásuvku i jistič.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

3x

Napojit plynovou desku na troubu (resp. na připojení trouby) jde bez problému - "jiskra" má tak malý příkon, že nic neovlivní.

doplněno 07.04.13 14:58:

Je to podle příkonu - na jeden jistič 16A lze pověsit spotřebič(e) tak do 3,5 kW.

michaltopic*
hodnocení

Díky, jen si to potřebuju ověřit, protože elektrikář nad tím kroutil hlavou, že se to nesmí. Já fakt nehodlam mít na každej spotřebič a zásuvku a světlo svuj jistič. To bych jich tam měl pak asi třicet ... v bytě 3+1 *zed*

michaltopic*
hodnocení

Jeste abychom si rozumeli... Trouba ma svorky, na nich pod krytkou kabel se zastrckou. Digestror bude mit patrne to samy. A tento kabel ja odmontuji, misto nej dam jiny (2,5lku) a po sejmuti krytky na troube to k tomu pripojim. Tak muzu?

albatros498022*
hodnocení

0x

Naprosto bez jakýkoliv problémů, nevím co se elektrikáři nelíbí.

michaltopic*
hodnocení

Nelibilo se mu vic veci. Ale v necem ma pravdu. Napriklad jsme jeste zapomneli na digestor s ventilatorem. Tam bych taky potreboval udelat neco, abych to nemusel mit extra zvlast. Napojit na "bypass" nejblizsi zasuvky?
mowla*

Digestoř přesně tak mám - zásuvku dotaženou z nejbližší jiné kuchyňské. Digestoř má taky ´houbeles´ příkon (170 W ventilátor a 2x 40 W světla)

michaltopic*
hodnocení

Vid? Jako jsem strojar, ale myslim ze tohle neni nic proti nicemu. Tak diky :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]